16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κορωνοϊός: Έσπασε το «φράγμα» των 600 διασωληνωμένων και των 2.000 νεκρών στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Επιπλέον 2018 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99306, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, 4851 (4.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25924 (26.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 608 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 166 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 99 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2001 θανάτους συνολικά στη χώρα. 806 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Ποιες περιοχές αποτελούν πηγή ανησυχίας

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας την ενημέρωση και αναφερόμενος στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, «ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Επεσήμανε ότι «ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται». Τόνισε: «Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης».

Ξεκίνησαν οι πρώτες αεροδιακομιδές

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», το δραματικό μήνυμα της νεφρολόγου, προέδρου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Νίτσας Κιόρτεβε, για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης.

Εντωμεταξύ, ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη οι πρώτες αεροδιακομιδές από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.

Ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να παραλάβει από το αεροδρόμιο της Καβάλας τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δράμα και να τους πάει στην Αθήνα.

Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.

"google ad"

Οι διακομιδες του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...