17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κορωνοϊός: Απογοήτευση στη Γερμανία από το πρόγραμμα εμβολιασμού

Ημερομηνία:

Μπορεί η Γερμανία στην πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού να έχει θεωρηθεί από τις χώρες-υποδείγματα, ωστόσο, το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη χώρα πάει πολύ αργά, προκαλώντας απαισιοδοξία στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία δεν πιστεύει ότι η διαδικασία εμβολιασμού θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 21 Σεπτεμβρίου, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 62% των πολιτών θεωρεί ότι δεν θα τηρηθεί η δέσμευση, ενώ εμπιστοσύνη στην κυβερνητική εξαγγελία εκφράζει μόνο το 23%.

Η Γερμανία θα έχει εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού το 20% του συνολικού πληθυσμού της έως τις αρχές Μαΐου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν. Στη Γερμανία παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων καθώς η χώρα έπεται σε ρυθμό εμβολιασμών της Βρετανίας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Το Βερολίνο χαρίζει 558.000 δόσεις

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Γερμανία παραιτείται από 558.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη προσφορά εμβολίων σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού τους. Σύμφωνα με την Berliner Morgenpost, τα κράτη – μέλη σκοπεύουν να συγκεντρώσουν περίπου 2,8 εκατομμύρια εμβόλια, προκειμένου να τα διαθέσουν στην Εσθονία, την Λετονία, την Σλοβακία, την Κροατία και την Βουλγαρία.

Η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε και πριν από λίγες ημέρες την υπόσχεση ότι, το αργότερο έως το «τέλος του καλοκαιριού, το οποίο επισήμως είναι στις 21 Σεπτεμβρίου», θα έχει προσφερθεί σε όλους τους ενήλικες η δυνατότητα να εμβολιαστούν. Η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε ωστόσο ότι ο προγραμματισμός έχει ως προϋπόθεση την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των εμβολίων εκ μέρους των εταιριών.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εταίρος, το SPD, ζήτησε να διευρυνθεί το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης των εμβολίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα έλλειψης εμβολίων στη χώρα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...