Κορωνοϊός: «Μαχαιριά» από Τζόνσον στον τουρισμό – Καλεί τους Βρετανούς να μην πηγαίνουν σε «πορτοκαλί» χώρες

Κανένα σχόλιο

«Χτύπημα» στις προοπτικές (και) του ελληνικού τουρισμού κατάφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις «πορτοκαλί» χώρες για διακοπές.

Ο Μπόρις Τζόνσον, σχολιάζοντας τη συζήτηση σχετικά με την κατάταξη που η Βρετανία έχει κάνει στις χώρες ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση λόγω πανδημίας του κορωνοϊού και μετά από τη δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Τζορτζ Γιούστις ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας μπορούν να επισκεφθούν «πορτοκαλί» χώρες για να δουν συγγενείς και φίλους, ήταν απολύτως σαφής.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι είναι μία “πορτοκαλί” χώρα. Δεν είναι μία χώρα στην οποία θα πρέπει να πηγαίνουν για διακοπές. Ας είμαι πολύ ξεκάθαρος για αυτό. […] Αν κάποιοι παρόλα αυτά πάνε σε χώρα της πορτοκαλί λίστας, αν απαραιτήτως χρειάζεται να πάνε για κάποια επείγουσα οικογενειακή ή άλλη έκτακτη υπόθεση, τους παρακαλώ να έχουν κατά νου ότι θα πρέπει να θέτουν εαυτό σε απομόνωση για δέκα ημέρες όταν επιστρέψουν και αυτή η περίοδος απομόνωσης θα επιβάλλεται με πρόστιμα έως και 10.000 λιρών».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από τη βρετανική κυβέρνηση πριν από μερικές ημέρες, στην «πορτοκαλί» λίστα βρίσκονται, εκτός της Ελλάδας, και χώρες όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Κύπρος. Το Λονδίνο έχει ανακοινώσει ότι θα επανεξετάζει τις τρεις λίστες ανά τρεις εβδομάδες.

topontiki.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live