Κορωνοϊός στην Κρήτη: 2.355 κρούσματα σε μία εβδομάδα – Μεγάλη η αύξηση του ιικού φορτίου στα Χανιά – 150 νεκροί πανελλαδικά

Κανένα σχόλιο

Στα 47.497 (μέσος ημερήσιος όρος 6.785) ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα για την εβδομάδα από τις 12 έως τις 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία εκδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου.

Από αυτά, οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 30% των περιστατικών.

Ως προς τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μείωση 9%.

"Sponsored links"

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.548.487, εκ των οποίων το 52,2% είναι γυναίκες.

Νεκροί και διασωληνωμένοι

Οι νεκροί την εβδομάδα αναφοράς έφτασαν τους 150, δηλαδή ο μέσος όρος είναι 21 ανά ημέρα.

Οι διασωληνωμένοι χθες, Δευτέρα (19/12), ήταν 104.

Τι συμβαίνει στην Κρήτη

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στην Κρήτη συνολικά 2.355 νέα κρούσματα κορωνοϊού, όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ. Αναλυτικά και ανά περιφερειακή ενότητα εντοπίστηκαν:

  • 1.151 νέες μολύνσεις στο Ηράκλειο
  • 224 στο Λασίθι
  • 285 στο Ρέθυμνο, και
  • 695 στα Χανιά

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων ανά την επικράτεια:

κατανομή κρούσματα

Μεγάλη αύξηση ιικού φορτίου στα Χανιά

"Sponsored links"

Τα Χανιά παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου καταγράφοντας αύξηση κατά 111%.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στο ιικό φορτίο από τις αναλύσεις των αστικών λυμάτων προέκυψαν τα ακόλουθα για τις πόλεις της Κρήτης:

αστικά λύματα

Ειδικότερα στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ τονίζεται:

Την εβδομάδα 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2022, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 5 έως 11
Δεκεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρεις από τις οκτώ (3/8) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε δύο από τις οκτώ (2/8) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε δύο περιοχές (2/8).

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+195%) και στα Χανιά (+111%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής. Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-77%) και στα Ιωάννινα (-54%). Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (+4%) και στη Θεσσαλονίκη (+7%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε μη ανιχνεύσιμο στην Κέρκυρα, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς, 05-11/12/2022.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live