20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κορωνοϊός: «Τον Αύγουστο θα πενταπλασιαστούν τα κρούσματα», προβλέπει ο Καπραβέλος

Ημερομηνία:

Κρίσιμο χαρακτήρισε το καλοκαίρι ο Διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, προβλέποντας πενταπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open, o Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η εφημερία, όπως είπε, τελείωσε με μια αύξηση των προσελεύσεων (περίπου 30 άτομα). «Από αυτούς οι 18 ήταν θετικοί, οι περισσότεροι όμως δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν (νοσηλεύτηκαν 5)». Πρόκειται για νέους ανθρώπους που μολύνονται, με ήπια συμπτώματα καθότι διπλά εμβολιασμένοι, εξήγησε.

«Υγειονομική βόμβα οι ανεμβολίαστοι»

Σημείωσε ωστόσο ότι ο κίνδυνος και στην Ελλάδα αφορά το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων ηλικίας άνω των 60. Χαρακτήρισε μάλιστα τους ανθρώπους αυτούς που ανέρχονται σε περίπου 1.000.000 ως «υγειονομική βόμβα». «Αν μολυνθούν θα έχουμε μεγάλη πίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Καπραβέλος επανέλαβε την αναγκαιότητα στελέχωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με εξειδικευμένο προσωπικό και τόνισε πως πρέπει να προετοιμαστούμε ενόψει «ενός κρίσιμου χειμώνα». Επισήμανε δε πως τα μέτρα προφυλάσσουν τον κόσμο.

Στην εκπομπή μίλησε και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, η οποία αναφέρθηκε στην υποχρεωτικά του εμβολιασμού. «Μια ιατρική πράξη δεν είναι δυνατόν να είναι υποχρεωτική με την έννοια υποβολής της πράξεως. Από εκεί και πέρα εγείρονται ζητήματα συνταγματικότητας ως προς τον υποχρεωτικό εμμέσως εμβολιασμό και υπάρχουν δύο απόψεις: Διίστανται οι απόψεις για το αν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και αν θα οδηγήσει σε παύσω πληρωμών, που είναι η επικρατούσα άποψη, και η άλλη άποψη που αφορά στην προστασία του εργοδότη, της επιχειρήσεώς του, που μπορεί να οδηγήσει στην απόλυση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...