Κορωνοϊός: “Το ίντερνετ πρέπει να βρίσκεται υπό διεθνή έλεγχο και όχι να είναι ιδιωτικό παιχνίδι”

Κανένα σχόλιο

Η ανθρωπότητα θα βγει από την πανδημία πιο εξαρτημένη από τις ψηφιακές τεχνολογίες και το διαδίκτυο, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου και αρμόδιος σε ζητήματα διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Αντρέι Κρουτσκίχ.

«Όλες οι χώρες και η ανθρωπότητα θα βγουν από την πανδημία του κορονοϊού πολύ πιο εξαρτημένες από τις ψηφιακές τεχνολογίες και αντίστοιχα από το ίντερνετ. Αυτό μάλιστα που επίκειται ως καθήκον μας, είναι να κάνουμε το ίντερνετ πιο αποτελεσματικό και λιγότερο τρωτό», δήλωσε ο Κρουτσκίχ κατά την διάρκεια on-line συζήτησης με θέμα «Η πληροφοριακή ασφάλεια και η διαδικασία ψηφιοποίησης, μεταξύ ανάπτυξης και ενδοιασμών» που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα της λέσχης Valdai.

Ο Κρουτσκίχ υπογράμμισε ότι το ίντερνετ δεν πρέπει να είναι ένα «ιδιωτικό παιγνίδι», ούτε ιδιοκτησία κάποιας χώρας ή ομάδας χωρών, αλλά πρέπει πραγματικά να ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα. «Το ίντερνετ πρέπει να είναι πραγματικά διεθνοποιημένο και αντίστοιχα να βρίσκεται υπό διεθνή έλεγχο με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και να οργανωθεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται για να αντιμετωπισθούν παγκόσμιες απειλές στο μέλλον» πρόσθεσε ο Κρουτσκίχ.

"Sponsored links"

Κατά την άποψή του η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας προς αυτές τις κατευθύνσεις είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live