23.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Κορωνοϊός: «Όχι» φον ντερ Λάιεν στο «πιστοποιητικό εμβολιασμού» για ταξίδια

Ημερομηνία:

Με ασάφεια σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., αλλά με σαφές «όχι» στην πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια απάντησε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα, για το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ξεκάθαρα ότι «όταν όλοι μας θα έχουμε εμβολιαστεί, μπορούμε να συζητήσουμε για το αν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε με κάποιο πιστοποιητικό ή με αρνητικό τεστ», θεωρώντας το ως ένα αρκετά μακρινό ενδεχόμενο στην παρούσα φάση.

Κατά τα λοιπά, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες, η πρόεδρος της Κομισιόν απέφυγε να απαντήσει αν θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος του 70% των εμβολιασμών έως το το τέλος του καλοκαιριού του 2021 στην Ε.Ε.

Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι ο λόγος που καθυστέρησαν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε. κατά τρεις εβδομάδες σε σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία είναι ότι η ΕΕ δεν απαλλάσσει τις εταιρίες παραγωγής των εμβολίων από τις ευθύνες τους.

Για τις διμερείς συμφωνίες χωρών-μελών με φαρμακοβιομηχανίες για αγορά εμβολίων σημείωσε με νόημα ότι «αν το κάνουν είναι με δική τους ευθύνη – και όχι πλέον των εταιριών φαρμάκου ούτε της Ε.Ε. ή του EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου), με καθεστώς “έκτακτης έγκρισης”, όμως κάτι τέτοιο έως τώρα δεν έχει αποφασισθεί από καμιά χώρα».

Επίσης, δήλωσε ότι έχει «άλλη γνώμη» σε σχέση με την απελευθέρωση των πατεντών, βασίζοντάς την σε υποθέσεις που αφορούσαν την ποιοτική παραγωγή των εμβολίων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αναμένεται να διατεθούν 33 εκατομμύρια εμβόλια μέσα στο Φεβρουάριο και 55 εκατομμύρια εμβόλια τον Μάρτιο.

Πληροφορίες: Αυγή

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...