Κορωνοϊός : H EE στρέφεται στη Pfizer για τις εμβολιαστικές ανάγκες του 2022-23

Κανένα σχόλιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων της ΕΕ για την προμήθεια έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNtech για την πρόληψη της Covid-19, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters. Το σχέδιο αφορά τις παραδόσεις της διετίας 2022-23.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν ήδη δηλώσει ότι στηρίζουν την πρόταση της Κομισιόν αλλά δεν έχουν δώσει επίσημη έγκριση, δήλωσε ο αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ της γερμανικής Die Welt.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε το σχέδιο, το οποίο προβλέπει παραγγελίες 900 εκατ. δόσεων με δυνατότητα για άλλες τόσες. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με εταιρεία που παρασκευάζει εμβόλιο mRNA, χωρίς όμως να την κατονομάζει.

"Sponsored links"

«Εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία, οι Pfizer και BioNtech είναι έτοιμες να προμηθεύσουν την Ευρώπη με εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Covid-19 το 2022 και το 2023, οι οποίες θα παραχθούν σε εγκαταστάσεις μας στην Ευρώπη» δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer.

Πρόσθεσε ότι το δυναμικό παραγωγής θα φτάσει το 2022 τις 3 δισεκατομμύρια δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Το συμβόλαιο θα προέβλεπε μηνιαίες παραδόσεις με ρήτρες που δεσμεύουν τον προμηθευτή, διευκρίνισε η πηγή του Reuters.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω καθυστερήσεων στις παραδόσεις που είχαν υποσχεθεί οι εταιρείες στην ΕΕ, ειδικά στις παραδόσεις της AstraZeneca.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν περιορισμούς στη χρήση του εμβολίου της Astra μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι αναγνωρίζει ως «πιθανή παρενέργεια» σπάνια περιστατικά θρόμβωσης και αιμορραγίας.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live