28.8 C
Chania
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026

Κοτζιάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε λόγω διακυβέρνησης αλλά λόγω αντιπολίτευσης – Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 76% των νομοσχεδίων της ΝΔ και ο Τσίπρας ήταν πρόεδρος

Ημερομηνία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε λόγω διακυβέρνησης αλλά λόγω αντιπολίτευσης, περιέγραψε, σε συνέντευξη του, ο Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας τότε ήταν πρόεδρος.

Τόνισε ότι «δεν είναι σωστό και πολιτικά έντιμο το έτος 2026 να λέγεται ότι η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στις Πρέσπες». Όπως εξήγησε ο «ΣΥΡΙΖΑ το 2019 σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές έχασε 140 χιλιάδες ψήφους. Ανάμεσα στο 2019 και το 2023 έχασε 841 χιλιάδες ψήφους, 14,5% σε απόλυτο ποσοστό». Και πρόσθεσε: «Άρα τη μεγάλη ήττα δεν την έπαθε από τις Πρέσπες ή τη μάχη γύρω από το μνημόνια. Με τέτοια σκληρή κατάσταση, με το αντιΣΥΡΙΖαϊκό μέτωπο, που σωστά το λένε, 140.00 δεν είναι τρομακτική ήττα. 841 χιλιάδες όμως είναι όμως ήττα μεγάλη και αυτή επετεύχθη μεταξύ 2019 – 2023. Γι’ αυτό έγραψα ένα άρθρα όπου λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε σαν κυβέρνηση αλλά σαν αντιπολίτευση».

Ο Νίκος Κοτζιάς συμπλήρωσε: «Οι διαφωνίες μου οι μεγάλες αφορούσαν είναι την αντιπολιτευτική του τακτική. Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 76% των νομοσχεδίων της ΝΔ. Αρνήθηκε στην εξωτερική να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενός αριστερού πατριωτισμού». Άρα, όπως είπε, «το 2023 ήταν η μεγάλη υποχώρηση. Και δεν ήμουν εγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». «Ο λαός στερέωσε το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ποσοστό πάνω από 30%. Μετά απογοητεύτηκε βαθιά από την έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης», επισήμανε.

Υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που το 2019 αποφάσισε να μην συνεργαστεί με τις αριστερές οργανώσεις και να το κάνει με δεξιές προσωπικότητες, όπως ο Αντώναρος ή ο Σπηλιωτόπουλος.

Ο Νίκος Κοτζιάς υπενθύμισε ότι είχε στείλει επιστολή στον Σωκράτη Φάμελλο, ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να την μοιράσει στην Π.Γ και δεν το έκανε, οπότε αναγκάστηκε να τη δημοσιοποιήσει.

documentonews.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ