Την άποψη ότι η Σύνοδος της ΕΕ δεν έδωσε απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας εξέφρασε απόψε από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας που συμμετέχει σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Μάλεμε και αφορά τα προβλήματα της περιοχής, προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης δήλωσε:
«Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία μέρα με την μέρα, κατοχυρώνει διεκδικήσεις απαράδεκτες σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Άρα λοιπόν αυτό είναι το ουσιαστικό συμπέρασμα που πρέπει να βγει και για αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η σύνοδος της ΕΕ σήμερα δεν έδωσε απάντηση, αντίστοιχα μάλλον σφύριξε κλέφτικα».
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.