23.7 C
Chania
Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026

Κουτσούμπας: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ξανά με το γνώριμο ύφος του «πεφτοσυννεφάκια» – Το …«καρφί» για Τσίπρα

Ημερομηνία:

Σφοδρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

Όπως είπε, «ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ξανά με το γνώριμο ύφος του… πεφτοσυννεφάκια, για να μας μιλήσει για το προσφυγικό, όπως κάνει και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και μια σειρά άλλων ζητημάτων. Σαν να μη γνώριζε τίποτα, σαν να φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει επικίνδυνες κατευθύνσεις, με αφορμή τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών. Τόνισε πως «η λέξη ‘πρόσφυγας’ έχει πλέον εξαφανιστεί από τα επίσημα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Συνθήκη της Γενεύης έχει ουσιαστικά καταργηθεί». Παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία κλειστών κέντρων, τα οποία παρομοίασε με φυλακές, λέγοντας πως αποτελούν «ομολογία αποτυχίας».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο διπλωματικό επεισόδιο με το καθεστώς Χαφτάρ, στο οποίο ενεπλάκη και ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Κουτσούμπας επεσήμανε: «Μέχρι χθες τον παρουσιάζατε ως φιλέλληνα σύμμαχο, τον φέρνατε στην Αθήνα και μιλούσατε για κοινές αξίες. Και τώρα τι συνέβη; Πήγε ο ‘κομάντο γλυκού νερού’ –όπως χαρακτήρισε τον Θάνο Πλεύρη– και έφαγε pushback από τον ίδιο τον Χαφτάρ».


Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε και ένα αιχμηρό σχόλιο «φωτογραφίζοντας» τον Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας ευρύτερη κριτική στο πολιτικό σύστημα: «Αυτό το σάπιο οικοδόμημα κάποιοι το ξεπλένουν. Είναι οι ίδιοι που παίζουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του λαού. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και κάθε δήθεν σωτήρα που βρίσκεται στον πάγκο και περιμένει την ευκαιρία του, είτε από τη λεγόμενη κεντροδεξιά είτε από την κεντροαριστερά».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φρούριο Ιτζεδίν: Συναγερμός για την ιστορική κληρονομιά μετά την κατάρρευση τμήματος των τειχών

Η πρόσφατη υποχώρηση ενός μεγάλου τμήματος του δυτικού εξωτερικού...

Χάρης Μαμουλάκης: «Καμία ανοχή στον φασισμό, καμία υποχώρηση απέναντι στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών»

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης: «Καμία ανοχή στον φασισμό». Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας.

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Σύλληψη 37χρονου στο Ηράκλειο για κλοπές μπόιλερ από ταράτσες. Αφαίρεσε θερμοσίφωνες αξίας 600€, τα πούλησε σε ανακύκλωση. Βρέθηκαν φυσίγγια στην οικία του.

ΕΛΜΕ Χανίων: Καταγγέλλει κλήτευση μαθητών σε απολογία για κινητοποιήσεις

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την κλήτευση τριών μαθητών του Μουσικού Σχολείου σε απολογία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Προκηρύσσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας.