Κουφοντίνας: Απερρίφθη και από το ΣτΕ το αίτημα προσωρινής διαταγής

Κανένα σχόλιο

Aπορρίφθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» έστω και λίγες ημέρες η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής του Δημήτρη Κουφοντίνα με το σκεπτικό, ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Το αίτημα απερρίφθη από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ειρήνη Μαίρη Σαρπ.

"Sponsored links"

Σχετικά με την αίτηση για την επι της ουσίας κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου ώστε να κριθεί η νομιμότητα η μη της μεταγωγής του, η εκδίκαση της προσδιορίστηκε στις 2 Απριλίου.
Είχε προηγηθεί χθες, Δευτέρα, η απόρριψη του ίδιου αιτήματος από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας.

Τώρα, όλα θα κριθούν από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ), της οποία προΐσταται η Σοφία Νικολάου.

Αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής είναι:

α) Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Σταλίκα του Γεωργίου (προϊστάμενος διεύθυνσης του υπουργείου ΠροΠο)

β) Καλλιόπη Νταγιάντα, αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιώς, επόπττρια του συγκροτήματος Κ.Κ. Κορυδαλλού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Αικατερίνη Μπαρτζάκλη, εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς και αν. επόπτρια Κορυδαλλού

γ) Θεόδωρο Παναγιώτου, δικηγόρο, μέλος του ΚΕΣΦ, με αναπληρωτή τον Κάτσιο Γρηγόριο, αναπληρωματικό μέλος του ΚΕΣΦ.

Οι αποφάσεις της ΚΕΜ λαμβάνονται κατά πλειοψηφία.

 

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live