Κούβα: Πλημμύρισε το διαδίκτυο με ψεύτικες φωτογραφίες από… Αίγυπτο και… Κόπα Αμέρικα που παρουσιάζονται ως αντικυβερνητικές διαδηλώσεις!

Κανένα σχόλιο

Ενα όργιο ψεύδους κατακλύζει αυτές τις μέρες τα κοινωνικά δίκτυα (και όχι μόνο όπως δείχνουν πρακτικές ακόμα και διεθνών ειδησιογραφικών πρακτορείων – δείτε εδω) στο πλαίσιο της αντικουβανικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η “δημοκρατία” του ιμπεριαλισμού.

Είναι τέτοιος, δε, ο γκεμπελισμός που η αποκάλυψή του γελοιοποιεί πλήρως όλα αυτά τα “δημοκρατικά” σκουπίδια που έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο εξαπάτησης και διακίνησης fake news ώστε να βαφτίζουν φωτογραφίες από την… Νικαράγουα, εικόνες από την… Αίγυπτο αλλά ακόμα και βίντεο από το… Κόπα Αμέρικα σαν εικόνες των “αντικυβερνητικών διαδηλώσεων” από την Κούβα…

Η έρευνα του ισπανικού τμήματος του γαλλικού πρακτορείου AFP  είναι αποκαλυπτική:

"Sponsored links"

α)  Φωτογραφίες από την… Νικαράγουα το 2018 

Αυτή η φωτογραφία “παίχτηκε” σαν εικόνα διαδήλωσης από την Κούβα. Μόνο που πρόκειται για φωτογραφία από την… Μανάγκουα το 2018 

β) Βίντεο από την… Αργεντινή

Αυτό το βίντεο “παίχτηκε” σαν υλικό από διαδήλωση στην Κούβα στις 11 Ιουλίου.

Πρόκειται για βίντεο που μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με αντίστοιχα βίντεο που τραβήχτηκαν… μια μέρα πριν στο… Μπουένος Αιρες από τους πανηγυρισμούς για την νίκη της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα.  

γ) Φωτογραφίες από το… Μαιάμι

"Sponsored links"

Αυτές οι φωτογραφίες βαφτίστηκαν “αντικυβερνητικές διαδηλώσεις” στην Κούβα

Μόνο που η πρώτη είναι όντως αντικουβανική διαδηλωση, αλλά στο… Μαιάμι. Οσο για την δεύτερη είναι μεν από την Κούβα, μόνο που πρόκειται για διαδήλωση υπέρ της κυβέρνησης και της Επανάστασης.

δ) Φωτογραφίες από την… Αίγυπτο.

Αυτή η φωτογραφία “πουλήθηκε” σαν “αντικυβερνητική διαδήλωση” στην Κούβα

Μόνο που δεν είναι από την Κούβα. Είναι από την… Αίγυπτο. Και δεν είναι του 2021. Είναι από το… 2011.  

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live