Κρήτη: Άδεια η Κνωσός από τουρίστες – Πρωτόγνωρες εικόνες

Κανένα σχόλιο

Τραγική είναι η κατάσταση στην Κρήτη, όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, καθώς ενώ η σεζόν έχει ξεκινήσει από την 1 Ιουλίου, τα πρώτα δείγματα είναι αρνητικά.

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου άνοιξε κι επίσημα η τουριστική σεζόν στην Κρήτη. Αυτό τουλάχιστον έχει καταγραφεί στα «χαρτιά» γιατί στην ουσία τουρίστας δεν υπάρχει ούτε…για δείγμα.

Κι αυτό φαίνεται και από όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του cretapost από την Κνωσό αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου.

"Sponsored links"

Κρήτη: Άδεια η Κνωσός από τουρίστες – Πρωτόγνωρες εικόνες

Εκεί που κάποτε, Ιούλιο μήνα, υπήρχαν ατέλειωτες ουρές για τον χρόνο αναμονής των τουριστικών γκρουπ μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία πλέον τα πάντα είναι άδεια. Τέτοιες εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και πρωτόγνωρες, ενώ προκαλούν απογοήτευση για την τουριστική σεζόν που μόλις άρχισε.

Κρήτη: Άδεια η Κνωσός από τουρίστες – Πρωτόγνωρες εικόνες

Είναι χαρακτηριστική η σύγκριση που κάνει ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, Μανόλης Παπαδάκης για τον Ιούνιο του 2019 και τον Ιούνιο του 2020.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που μου έχουν γνωστοποιηθεί πέρυσι μόνο τον Ιούνιο η Κνωσός είχε 5.000 άτομα ενώ φέτος από τα μέσα Μαΐου που άνοιξε ξανά μέχρι και τα μέσα του Ιουνίου είχαν επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο 150 μόλις άτομα!», επεσήμανε σχετικά ο κ. Παπαδάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως η Κνωσός εδώ και χρόνια αποτελεί τον δεύτερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδος σε επισκεψιμότητα και μάλιστα πέρυσι την είχαν επισκεφτεί περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

Κρήτη: Άδεια η Κνωσός από τουρίστες – Πρωτόγνωρες εικόνες

Η Κνωσός κινδυνεύει να μείνει χωρίς τουρίστες 

Η Κνωσός αποτελεί τον πιο δημοφιλή αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης καθώς κάθε χρόνο ορδές τουριστών σπεύδουν για να δουν από κοντά τον πιο αρχαίο πολιτισμό της Ευρώπης.

Ωστόσο, σήμερα κινδυνεύει να παραμείνει άδεια καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί εμποδίζουν την προσέλευση των τουριστών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις