Κρήτη: Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σπουδαστών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, ζητά το ΚΚΕ

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων των σπουδαστών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά η ερώτηση

«Σύμφωνα με καταγγελίες σπουδαστών από διάφορες ΕΠΑΣ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι καθώς έχουν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα της μαθητείας τους από τον Νοέμβριο. Αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τους σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα αφού για την πλειοψηφία αποτελεί εισόδημα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

"Sponsored links"

Επίσης, παρότι ορισμένοι σπουδαστές δικαιούνται επίδομα σίτισης και στέγασης δεν τα έχουν λάβει ακόμη. Έτσι, δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η οικονομική κατάσταση των ίδιων και των οικογενειών τους, δεδομένου ότι οι σπουδαστές προέρχονται από λαϊκές οικογένειες.

Παράλληλα, μία σειρά υποδομές, κτήρια και εργαστήρια των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ είναι σε άσχημη κατάσταση, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να γίνονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για:

– Να καταβληθούν άμεσα και χωρίς επιπλέον καθυστέρηση όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλους τους σπουδαστές με σύμβαση μαθητείας του ΟΑΕΔ και να εξασφαλιστεί ότι θα καταβάλλεται κάθε μήνα ο πενιχρός μισθός των σπουδαστών.

– Την αύξηση του μισθού των σπουδαστών με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού.

– Να λαμβάνουν το επίδομα σίτισης- στέγασης όλοι οι σπουδαστές που η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται 30χλμ από τις σχολές του ΟΑΕΔ και να χορηγείται κάρτα απεριόριστων διαδρομών σε όλους τους μαθητές, σε αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

– Να συντηρηθούν οι υποδομές και να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια. Να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες με αναλώσιμα και υλικοτεχνική υποδομή».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live