23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Έρχεται “μίνι καύσωνας”

Ημερομηνία:

Πρόσω ολοταχώς βαδίζουμε για την έλευση του καλοκαιριού και αυτό το επιβεβαιώνει και ο καιρός, καθώς  τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη , το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα στο ekriti.gr, ο καλός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες θα εξασθενούν ακόμη περισσότερο, ενώ η θερμοκρασία καθ΄ολη τη διάρκεια της εβδομάδας θα κυμανθεί σε υψηλά – φυσιολογικά ωστόσο για την εποχή – επίπεδα, φτάνοντας στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον κο Λέκκα σε ορισμένες περιοχές του νησιού λόγω των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών τους, ενδεχομένως ο υδράργυρος να αγγίξει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου, με τον “μίνι” αυτόν καύσωνα να αποτελεί προάγγελο του καλοκαιριού που ξεκινάει κι επίσημα σε 6 ημέρες!

Από το Σάββατο το βράδυ ωστόσο έως και την Κυριακή τα ξημερώματα χρειάζεται προσοχή, αφού στο νησί θα πνεόυν ενισχυμένοι νοτιάδες, γεγονός που ενδεχομένως θα δώσει λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού.

Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι τις Κυριακής, με τη ζέστη να παραμένει το επόμενο διάστημα μπαίνοντας στον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...