Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή η ακαδημαϊκός, Χαρά Αθανασάκη

Κανένα σχόλιο

Η Χαρά Αθανασάκη έφυγε από τη ζωή έπειτα από μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο, ενώ αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, στην ιδιαίτερα πατρίδα της, την Ιεράπετρα.

Ήταν αδερφή του Νίκου Αθανασάκη, εκπροσώπου Τύπου για πολλά έτη του Ανδρέα Παπανδρέου ενώ υπήρξε στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Παράλληλα, από το 1987 έως 1989 διετέλεσε νομάρχης Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ και ήταν η πρώτη γυναίκα που ανήλθε σε αυτό το αξίωμα.

"Sponsored links"

Από το 2002 έως το 2008 είχε αναλάβει τα καθήκοντα της προέδρου του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο (σημερινό Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο) ενώ ήταν ομότιμη καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης από το 2011 και του ΕΛΜΕΠΑ από το 2019.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Κρήτης), αναφέρει:

«Η Χαρά Αθανασάκη – Μιχαηλίδη δεν είναι πια μαζί μας… Η Χαρά, η συνάδελφος, η Πρόεδρος επί σειρά ετών του ΤΕΙ Κρήτης, η αγαπημένη μας φίλη, έφυγε, βυθίζοντας στη θλίψη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματός μας. Θα τη θυμόμαστε όπως ήταν: χαμογελαστή, δίκαιη, δυναμική, εργατική, οραματίστρια…

Από τους πρωτεργάτες της ένταξης των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τους αναμορφωτές του ΤΕΙ Κρήτης και μια εκ των βασικών συντελεστών της εξαιρετικής του διαδρομής από το 2001 έως και την εξέλιξή του σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο το 2019».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:

«Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τη δημόσια ζωή η Χαρά Αθανασάκη-Μιχαηλίδου διακρίθηκε για το ήθος της, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα της. Ως Νομάρχης Ηρακλείου συνέβαλε ουσιαστικά στη θεσμική εξέλιξη του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και προώθησε με συνέπεια τα μεγάλα ζητήματα του Νομού Ηρακλείου.

Ως Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, του σημερινού Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, διακρίθηκε για τη διοικητική της ικανότητα και σφράγισε ανεξίτηλα τη μετέπειτα πορεία του Ιδρύματος. Το κενό που αφήνει στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης είναι μεγάλο. Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο σύζυγο και την οικογένειά της».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live