Κρήτη – αγρότες: Τα πάνω κάτω από τη νέα ΚΑΠ – Πότε και τι θα χάσουν οι παραγωγοί

Κανένα σχόλιο

Τα πάνω-κάτω έρχονται από 1/1 του 2023 για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες με την εφαρμογή της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής. Μεταξύ άλλων η νέα ΚΑΠ προβλέπει κατάργηση του πρασινισματος και μείωση κατά ένα μεγάλο ποσοστό της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Σύμφωνα με τον Γεωπόνο και Σύμβουλο Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής Βασίλη Μουσολίμη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, από 1/1/2023 οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα κοινή αγροτική πολιτική καταργείται το 30% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή το γνωστό πρασίνισμα.

Για να το ανακτήσει κάποιος παραγωγός θα πρέπει να παράγει βιολογικά προϊόντα ενώ όπως ανέφερε, στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας ο παραγωγός θα παίρνει 27 ευρώ ως έξτρα ποσό για κάθε στρέμμα βιολογικής καλλιέργειας.

"Sponsored links"

Αν οι παραγωγοί και οι αγρότες δεν είναι να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα θα δουν χαμηλότερα ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς όταν θα λάβουν τις επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μουσελίμη, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό το λόγο προβλέπει δραστική μείωση των φαρμάκων και των λιπασμάτων ενώ όπως τόνισε μελέτες έδειξαν ότι η μείωση του οικονομικού αποτελέσματος για την Ελληνική Γεωργία θα φτάσει τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ με την πράσινη συμφωνία.

Την ίδια ώρα ο γεωπόνος και σύμβουλος ποιότητας και παραγωγής σχολίασε ότι υπάρχει έλλειψη στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων καθώς όπως είπε το 40% γνωρίζει λίγα πράγματα για τη νέα ΚΑΠ ενώ μόνο το 19% εμφανίζεται να γνωρίζει αρκετά πράγματα γύρω από αυτήν.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live