Κρήτη: Ακρότητες και εκμετάλλευση στα ενοίκια – 900 ευρώ για… 60 τετραγωνικά!!

Κανένα σχόλιο

Σε “ακρότητες” με απρόβλεπτες κοινωνικές διαστάσεις προχωρούν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές της Κρήτης όπως Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά αλλά και περιοχές του Λασιθίου, που ζητούν υπέρογκα ποσά για νοικιάσουν μικρά διαμερίσματα σε φοιτητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ή άλλες ομάδες εργαζομένων που ψάχνουν εναγωνίως στέγη.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όπως καταγγέλουν αναγνώστες του ekriti οι εξωφρενικές τιμές των ενοικίων δεν ανταποκρίνονται ούτε στην πραγματική εικόνα των ακινήτων, ούτε στα τετραγωνικά ούτε στην περιοχή που βρίσκονται, χαρακτηριστικά που σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς διαμορφώνουν την τιμή.

Τόσο ακίνητα για φοιτητές όσο και μεγαλύτερα ακίνητα είναι δυσεύρετα έως ανύπαρκτα ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει άκρατη εκμετάλλευση των υποψήφιων ενοικιαστών που πάνω στην απόγνωσή τους συμφωνούν σε υπέρογκα ενοίκια που στη συνέχεια ίσως αδυνατούν να πληρώσουν.

"Sponsored links"

Έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε λογική!

Ιδιαίτερα αυτή την εποχή αλλά και την περίοδο του Αυγούστου οι καταγγελίες που έρχονται στο φως είναι πολλές, όπως π.χ μικρό διαμέρισμα 60 τετραγωνικών στην περιοχή Περβόλια του Ρεθύμνου να νοικιάζεται, άκουσον άκουσον για 900 ευρώ!!

Την καταγγελία έκανε μητέρα που τα παιδιά της περάσαν σε τμήματα του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, που ανέδειξε το θέμα μέσω μηνύματος, αναφέροντας ότι ο μεσίτης που επικοινώνησε μαζί της της είπε ότι εκτός από αυτή την τιμή, ο ιδιοκτήτης ζητά το διαμέρισμα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, προφανώς για να το νοικιάζει τους καλοκαιρινούς μήνες ως AIRBNB, απαιτώντας παράλληλα και πολλά ενοίκια μπροστά.

Ένα άλλο διαμέρισμα στην ίδια περιοχή νοικιάζεται προς 600 ευρώ ενώ δεν λείπουν και τα παράπονα για περιοχές του Ηρακλείου όπως για παράδειγμα την Νέα Αλικαρνασσό όπου νοικιάζεται χώρος 27 τετραγωνικών προς 500 ευρώ.

Σε άλλη περιοχή νότια της πόλης ιδιοκτήτης μικρού καταστήματος ζητά διπλασιασμό του ενοικίου από τον επιχειρηματία και ενοίκια μπροστά δύο ετών!Ανάλογες εικόνες συναντά κανείς και στα Χανιά και σε λιγότερο βαθμό σε πόλεις του Λασιθίου.

“Ακρότητες” λέει ο κ. Αράπογλου

Το χαρακτηρισμό “ακρότητες” χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών ακινήτων και νομικός Κώστας Αράπογλου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ακούγοντας τις εξωφρενικές τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τα ενοίκια είπε καταγράφουν μέση αύξηση 20% αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν τα ποσά που ακούγονται, όμως πρόσθεσε υπάρχουν και περιπτώσεις που υπάρχει αυτό το φαινόμενο.

Οι υπέρογκες τιμές που ακούγονται συμπλήρωσε, ίσως γυρίσουν μπούμεραγκ για τους ιδιοκτήτες αφού συνήθως, οι ενοικιαστές μετά από 2-3 μήνες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή τους.

"Sponsored links"

Τα αίτια που εκτόξευσαν τιμές των ενοικίων

Επίσης απέδωσε αυτή την άνοδο των τιμών και πολλές φορές τις “ακρότητες” στη συγκυρία του τουρισμού που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα πολλοί να νοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω ARIBNB και γι αυτό να υπάρχει έλλειψη. Παράλληλα όπως είπε η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας λόγω της κρίσης ακρίβειας σε συνδυασμό με το πάγωμα της προηγούμενης 10ετίας, έχουν μειώσει τον αριθμό των προσφερομένων ακινήτων προς ενοικίαση.

Ίσως είναι παροδικό, επεσήμανε, εκτιμώντας ότι η οικονομική κρίση θα πλήξει ακόμη περισσότερο του χρόνου τον τουρισμό που φέτος πάει καλά αφού υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισοδήματα στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση τα μικρά διαμερίσματα στις πόλεις της Κρήτης είναι πλέον όχι μόνο δυσέρευτα αλλά και απλησίαστα λόγω ενοικίου ενώ τα μεγαλύτερα μόνο θέμα τύχης είναι να βρεθούν και ανάλογα την περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εκπαιδευτικοί που ήρθαν από άλλα μέρη της χώρας στο Ηράκλειο κοιμούνται σε αυτοκίνητα και παραλίες γιατί αδυνατούν να πληρώσουν ξενοδοχεία μέχρι να βρουν στέγη. Το θέμα είχε αναδείξει το ekriti και είχε κάνει το γύρο της Ελλάδας,

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live