25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κρήτη: Ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρία τυποποίησης ελαιολάδου

Ημερομηνία:

Σε νέα ανάκληση της πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρεία τυποποίησης ελαιόλαδου στο Ρέθυμνο προχώρησε ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Συγκεκριμένα, μετά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Ζαχαράκης Κ. και ΣΙΑ Ο.Ε.» στο Ρέθυμνο Κρήτης, με δραστηριότητα την τυποποίηση ελαιολάδου, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση το 2020, διακίνησε 39.100 λίτρα ελαιόλαδο, με την ένδειξη «Σητεία Λασιθίου Κρήτης ΠΟΠ» και το 2021 2.416 λίτρα ελαιολάδου, με την ένδειξη «Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης Κρήτης ΠΟΠ», που έφεραν καταχρηστικά, τόσο τις ανωτέρω ενδείξεις, όσο και τις αντίστοιχες προδιαγραφές καταχώρησης των εν λόγω προϊόντων, κατά παράβαση της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας.

Διαπιστώθηκε επίσης παντελής έλλειψη παραστατικών αγορών πρώτης ύλης, καθώς και απουσία καταγραφών των παραπάνω ποσοτήτων στα αντίστοιχα αρχεία εισροών-εκροών.

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση παρουσιάζει ελλείψεις στην ορθή αναγραφή των επίσημων καταχωρισμένων ενδείξεων στα παραστατικά διακίνησης, καθώς και την επισήμανση των διακινούμενων προϊόντων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:

• την ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης «Ζαχαράκης Κ. και ΣΙΑ Ο.Ε.» στον νομό Ρεθύμνου Κρήτης, σε ό,τι αφορά την συσκευασία, με σκοπό την εμπορία, του ελαιολάδου με την ένδειξη «Σητεία Λασιθίου Κρήτης ΠΟΠ» και του ελαιόλαδου με την ένδειξη «Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης Κρήτης ΠΟΠ»

• την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥπΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ