Κρήτη: “Ανάσα” για τον τουρισμό οι 30 χιλιάδες ταξιδιώτες το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Αναφορικά με την τουριστική σεζόν και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς τοποθετήθηκε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τη Μαρία Ορφανάκη, ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτορείων Κρήτης, κ. Μιχάλης Βλατάκης.

«Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν επηρεάζει το όλο πρόγραμμα και τις κρατήσεις που είχαμε για την περίοδο αυτή. Είχαμε υπολογίζει ότι θα έχουμε, από το εξωτερικό μόνο, γύρω στις 200 χιλιάδες τον Απρίλιο κάτι που δεν είχαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επιβεβαιώνεται αυτό, θα είναι γύρω στις 210 χιλιάδες και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς υπολογίζουμε ότι σε επίπεδο Κρήτης από το εξωτερικό θα έχουμε γύρω στις 30 χιλιάδες αυτές τις τρεις ημέρες. 20.000 στο Ηράκλειο και 10.000 στα Χανιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κος Βλατάκης τόνισε ότι ο Απρίλιος πήγε πολύ καλά , καθώς αφίχθησαν στο νησί πάνω από 200.000 ταξιδιώτες. “ Η πανδημία του κορωνοϊου, η πανδημία της ακρίβειας, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασαν και επηρεάζουν την ψυχολογία του κόσμου, κάτι που αποδεικνύεται από τη συγχώνευση πτήσεων που παρατηρήθηκε. Δηλαδή τα αεροπλάνα δεν ήρθαν γεμάτα”, είπε ο κος Βλατάκης.

"Sponsored links"

Ο Κος Βλατάκης εκτιμά ότι ότι η φετινή σεζόν θα πάει καλά τουριστικά, αλλά δεν περιμένει να “πιάσουμε” τα νούμερα του 2019. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “ θα αγγίξουμε περίπου το 80 με 85% των κρατήσεων του 2019” και συμπλήρωσε ‘ότι “ τον Απρίλιο είχαν προγραμματιστεί 400 χιλιάδες θέσεις και ήρθαν οι 200, ενώ το Μάιο έχουν προγραμματιστεί 685 χιλιάδες θέσεις στην Κρήτη μόνο από το εξωτερικό και εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν υλοποιηθούν οι 400 χιλιαδες”.

Ο κος Βλατάκης αναφέρθηκε και στις ανατιμήσεις και την ακρίβεια υποστηρίζοντας ότι “με τις αυξήσεις που αφομοιώνουμε διότι έχουμε υπογράψει συμβόλαια και πρέπει να τα τιμήσουμε, νομίζω ότι το ταμείο δεν θα είναι και τόσο ανθηρό»

Κλείνοντας ο ίδιος τόνισε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να γίνουν βήματα και κινήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε στην Κρήτη να έχουμε τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Με τον τρόπο αυτό ο κος Βλατάκης εκτιμά ότι θα δοθεί οριστική λύση στο φλέγον ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live