Κρήτη: Απελευθέρωσαν άγρια πτηνά στα Αστερούσια Όρη | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία στα Αστερούσια Όρη έζησαν τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βασιλικής στον Δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου, καθώς συμμετείχαν στην απελευθέρωση άγριων πτηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος. Οι τρεις γύπες, δύο βροχοκιρκινέζοι και ένα γεράκι είχαν βρεθεί τραυματισμένα και μετά τη φροντίδα που δέχθηκαν από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και τους εθελοντές του ΑΝΙΜΑ πέταξαν πάλι ελεύθερα στον ουρανό, επιστρέφοντας στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στην ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής αναφέρει:

“Το Σάββατο 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου  μας είχαμε την τιμή και τη χαρά να παρευρεθούμε και να ζήσομε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στήν περιοχή  του χωριού μας στα Αστερούσια όρη.

"Sponsored links"

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το Σύλλογο προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ απελευθέρωσε τρείς Γύπες, ένα γεράκι και δύο βροχοκιρκινέζους.

Τα πουλιά αυτά ζούσαν στην Κρήτη και τραυματισμένα με την φροντίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στάλθηκαν στον ΑΝΙΜΑ που τα περιέθαλψε και τώρα βρέθηκαν ξανά στη Κρήτη στό Φυσικό τους χώρο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στον ΑΝΙΜΑ καθώς και όσους βοήθούν και υποστηρίζουν το έργο τους”.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της απελευθέρωσης:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις