13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

Ημερομηνία:

“Μουδιασμένη” η τοπική κοινωνία και κυρίως η Εκκλησία της Κρήτης, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει την είδηση της αυτοκτονίας στο Ηράκλειο, κορυφαίου εκκλησιαστικού παράγοντα, που ήταν ιδιαίτερα γνωστός αλλά και αγαπητός στον κόσμο.

Όπως έγραψε το Cretalive ο 63χρονος καθηγητής έβαλε τέλος στη ζωή του, το βράδυ της Τρίτης, δι’ απαγχονισμού από μια σκάλα, μέσα στο χώρο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, στην περιοχή του Μπεντεβή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ίχνη του είχαν χαθεί για αρκετές ώρες και η οικογένειά του, που γνώριζε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα, τον αναζητούσε εναγωνίως ενώ ειδοποιήθηκε σχετικά και η αστυνομία.

Στο χώρο της Σχολής φέρεται να πήγαν σχεδόν ταυτόχρονα οι οικείοι του και οι αστυνομικοί, ωστόσο δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς είχε ήδη προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Η είδηση “πάγωσε” τους Ιεράρχες της Κρήτης αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς ο αυτόχειρας είχε ιδιαίτερες σχέσεις με το Φανάρι.

ekriti.gr, cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ