Κρήτη: “Βολές” ΚΚΕ κατά Άδωνι Γεωργιάδη

Κανένα σχόλιο

“Βέλη” στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει η Τ.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή παρουσία του στο Ηράκλειο και τις επισκέψεις του σε επιχειρήσεις. Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι επενδύσεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα των εργαζομένων, ενώ ούτε τα 5 εκ. ευρώ που προανήγγειλε για τη ΒΙ.ΠΕ. θα αυξήσουν μισθούς.

Η ανακοίνωση της Τ.Ε.Ηρακλείου του ΚΚΕ

Εχθές και μάλιστα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ξεσπίτωνε συνταξιούχο των 700 ευρώ, ο ίδιος, στην συνάντηση του με επενδυτές και βιομήχανους στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, ξεκαθάριζε ότι η “κυβέρνηση είναι εδώ για να κάνει τη ζωή των επενδυτών ευκολότερη”. Μάλιστα έταξε 5 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των επενδύσεων των βιομηχάνων και μοίρασε υποσχέσεις και μεγαλοστομίες για την ανάπτυξη – πρότυπο της Κρήτης ως «ψηφιακός κόμβος».

"Sponsored links"

Όμως οι εργαζόμενοι ξέρουν ήδη πολύ καλά ότι η ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν είναι “για όλους”, αφού οι επενδύσεις αυτές καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Τα 5 εκατομμύρια ευρώ που εξήγγειλε ο υπουργός δεν αφορούν ούτε αυξήσεις στους μισθούς, που στην καλύτερη περίπτωση μένουν καθηλωμένοι από το 2012, ούτε θα γεμίσουν το άδειο καλάθι του νοικοκυριού των εργαζομένων από την δυσβάσταχτη ακρίβεια, ούτε αφορούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων που από την έλλειψη τους και μόνο το τελευταίο 6μηνο, στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, έχουν γίνει γνωστά ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, δυο πολύ σοβαροί τραυματισμοί και ένα παρ’ ολίγον Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την Κυβέρνηση ούτε από οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή. Η μαζική εργατική – λαϊκή αντεπίθεση και δυνατό ΚΚΕ είναι ο ελπιδοφόρος δρόμος ώστε οι εργαζόμενοι συνολικά να γράψουν το δικό τους σενάριο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live