Κρήτη: Γίνε δωρητής αντισωμάτων covid-19 και σώσε ζωές!

Κανένα σχόλιο

Ζωή από τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 μπορεί να δώσει ασθενής που έχει νοσήσει από τον ιό σε κάποιον συνάνθρωπο του που νοσεί βαριά!

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19 τo Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) έχει ενεργοποιήσει ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρωτόκολλο συλλογής και χορήγησης προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Το πρωτόκολλο είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του ΠαΓΝΗ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού.

Ο οργανισμός των περισσότερων ασθενών που αναρρώνουν από λοίμωξη με κορωνοϊό SARS-CoV-2 αναπτύσσει προστατευτικά αντισώματα, τα οποία κυκλοφορούν σε υψηλούς τίτλους στο αίμα. Η χορήγηση εξουδετερωτικών αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από λοίμωξη με κορωνοϊό, είναι μια πολύ υποσχόμενη θεραπεία που εφαρμόζεται ευρύτατα διεθνώς στη θεραπεία ασθενών με σοβαρή νόσο COVID-19.

"Sponsored links"

Η συλλογή εξουδετερωτικών αντισωμάτων από το αίμα εθελοντών ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι μια διαδικασία απλή, απολύτως ασφαλής, και σύντομη (διαρκείας περίπου 30 λεπτών).

Το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη συλλογή αντισωμάτων, εγκεκριμένο πρωτόκολλο, και διαδικασίες που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών. Όλες οι διαδικασίες συλλογής, ελέγχου, και χορήγησης εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε ασθενείς πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόσφατα χορηγήθηκε επιτυχώς θεραπεία με εξουδετερωτικά αντισώματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς του ΠαΓΝΗ με σοβαρή νόσο COVID-19.

Οποιοσδήποτε ασθενής επιθυμεί να γίνει δωρητής αντισωμάτων προσφέροντας προς τους συνανθρώπους του που νοσούν βαριά, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το τμήμα Αιμαφαίρεσης της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ (κα Παπαδογιαννάκη ή κα Λυδάκη).

Ώρες επικοινωνίας 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Τηλ. επικοινωνίας: 2810-392484

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις