22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Γεννητούρια μέσα στο ασθενοφόρο!

Ημερομηνία:

Της Κατερίνας Παντινάκη

Το περίμενε το τρίτο της παιδάκι η 28χρονη γυναίκα που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά … το “τερμάτισε” με αποτέλεσμα να μην προλάβει να μεταφερθεί καν στο νοσοκομείο, με το μωρό να γεννιέται μέσα στο ασθενοφόρο!

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, περίπου στις 21.00, όταν η 28χρονη αλλοδαπή έφτασε στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου … έτοιμη να γεννήσει, κυριολεκτικά! Η επίτοκος, που περίμενε το τρίτο της παιδάκι, έφτασε με σπασμένα “νερά” και διαρρηγμένο υμένα, και με ιστορικό … εύκολων και γρήγορων τοκετών. Αμέσως την επιβίβασαν στο ασθενοφόρο για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, με τη γενική γιατρό Χαρά Μαυρουδή και την παιδίατρο Άννα Χριστοφοράκη να επιβιβάζονται μαζί της.

Λίγο μετά το πρώην ΚΤΕΟ, στην εθνική οδό, είχε φτάσει το σημείο … μηδέν! Με δύο εξωθήσεις, το μωρό βγήκε στον κόσμο! “Σε λιγότερο από μισή ώρα είχε ολοκληρωθεί ο τοκετός” – είπε στο Cretalive, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Μ.Μαρκάκης, ενώ μοναδικά συναισθήματα για την πρωτόγνωρη εμπειρία περιγράφουν και οι δύο γιατροί!

“Από το 2012 που διορίστηκα στο Κ.Υ. Καστελλίου, αυτός είναι ο πρώτος τοκετός στον οποίο συμμετέχω” – λέει, με ενθουσιασμό, η γενική γιατρός Χαρά Μαυρουδή, περιγράφοντας έναν πολύ γρήγορο τοκετό, καθώς με την δεύτερη εξώθηση, το κοριτσάκι – το τρίτο παιδί της οικογένειας – γεννήθηκε! Οι δύο γιατροί απολίνωσαν και φθάνοντας στο νοσοκομείο και παραδίδοντας μητέρα και παιδί, δέχτηκαν και τα εύσημα από τους γιατρούς και τις μαίες του ΠΑΓΝΗ, για την εξαιρετική δουλειά τους!

“Ευτυχώς εφημέρευα χθες” λέει η παιδίατρος Άννα Χριστοφοράκη, η οποία, φυσικά, έχει συμμετάσχει ξανά σε τοκετό “αλλά σε ελεγχόμενο περιβάλλον” – καμία σχέση δηλαδή με το ασθενοφόρο και μάλιστα, εν κινήσει!

Το κοριτσάκι, βάρους 2.600 κιλών και η μητέρα του χαίρουν άκρας υγείας, ενώ ενθουσιασμός επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου για το ευχάριστο συμβάν, που χάρισε, χθες, μια νότα χαράς!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ