Κρήτη: Διαχείριση ανδρών θυτών – δραστών βίας κατά των Γυναικών

Κανένα σχόλιο

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» ολοκλήρωσε τον πρώτο και βασικότερο κύκλο εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών πρώτης γραμμής όλων των ειδικοτήτων (Κοινωνικοί Επιστήμονες, Αστυνομικοί, Νομικοί, Ιατρικό προσωπικό κλπ) για τη διαχείριση ανδρών-θυτών, δραστών βίας κατά των γυναικών.

Οι δράσεις εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν σε 10ωρους κύκλους ανά επαγγελματική ομάδα και υλοποιήθηκαν διαδικτυακά από τα στελέχη του Φορέα, την ψυχολόγο Σοφία Θανασούλα, τη νομικό Λευκοθέα Σταύρου και τον συντονιστή έργων του Φορέα Νικόλα Σπετσίδη.

Η δράση στέφθηκε με επιτυχία, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος, στο οποίο επισημαίνεται επίσης:

"Sponsored links"

«Τα τρία σεμινάρια παρακολούθησαν πάνω από 70 στελέχη από όλη την Ελλάδα και αναδείχθηκαν σημαντικά ζητήματα για την κατάρτιση των στελεχών πρώτης γραμμής: Η δυνατότητα συνεργασίας στελεχών που εργάζονται με κακοποιημένες γυναίκες με στελέχη που εργάζονται με θύτες, η τήρηση κανόνων δεοντολογίας, προστασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του θύματος αλλά και ο ρόλος του Δικαστή στην ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών.

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου» ενεργοποιείται ώστε να διαμορφώσει το πρώτο πρωτόκολλο εθελοντικού χαρακτήρα παρέμβασης σε άνδρες-θύτες, δράστες βίας κατά των γυναικών καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα εθελοντικού χαρακτήρα.

Τα βασικά συμπεράσματα της εν λόγω διαδικασίας θα παρουσιαστούν στην Αθήνα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη Βία κατά των Γυναικών, ενώ στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν θεματικού χαρακτήρα συναντήσεις με στελέχη και εμπλεκόμενους φορείς ώστε να θεσμοθετηθεί μια πρώτη οργανωμένη παρέμβαση.

Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα «OSSPC Δράστες σε διαδικασία Αλλαγής – Η Άλλη πλευρά της Ιστορίας» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα Ισότητα και Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.osspc.eu/

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live