17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Δικαστική δικαίωση για τους απολυμένους οδηγούς λεωφορείων

Ημερομηνία:

Με δύο δικαστικές αποφάσεις δικαιώθηκαν οι απολυμένοι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη κι έτσι οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν κανονικά στις θέσεις τους με επαναπρόσληψη.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ δέχτηκε και την πρόσθετη παρέμβαση που άσκησε για λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων «ΕΡΜΗΣ», η πληρεξούσια δικηγόρος.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορούσε συνολικά 37 οδηγούς οι οποίοι είχαν απολυθεί από τις θέσεις τους, χωρίς καν να αποζημιωθούν.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι την εκδίκαση της αγωγής, τον Δεκέμβριο, οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν κανονικά στις θέσεις τους ως οδηγοί, δηλαδή θα επαναπροσληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, με τις νόμιμες αποδοχές, όπως αυτές προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που δικαίωσε τους απολυμένους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι, όπως τονίζεται, «κατά την διάρκεια των αγώνων τους δεν δείλιασαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι στις άδικες απολύσεις».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης τα εξής:

«Σε αυτούς τους αγώνες δεν υπήρξε στιγμή, που να μην είχαν στο πλευρό της το Σωματείο τους, σύσσωμη την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καθώς και τα Σωματεία του κλάδου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ακυρώνει τις απολύσεις, οι οποίες να σημειωθεί είχαν γίνει και χωρίς αποζημίωση και υποχρεώνει τους εργοδότες με αναδρομική ισχύ να κρατήσουν τους συγκεκριμένους απολυμένους σε όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια έπαιξε και ο δικηγόρος του Σωματείου, κος Βασίλης Νιζάμης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ασκήσει πολιτικές ενίσχυσης της εργασίας και διασφάλισης των θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Το ΕΚΗ στέκεται πλάι σε όλους τους εργαζομένους που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους και τους καλούμε να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...