Κρήτη: Δράσεις για την αξιολόγηση και την στήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

Κανένα σχόλιο

Η Περιφέρεια Κρήτης με την κινητή μονάδα για τις μαθησιακές δυσκολίες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και με τη στήριξη του Δήμου Κισσάμου υλοποιούν δράσεις για την αξιολόγηση και την στήριξη των οικογενειών που έχουν παιδιά Α’ έως ΣΤ’ δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες ή/και Διάσπαση Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες» που χρηματοδοτείται από το “Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021-2025” της Περιφέρειας Κρήτης και στόχο έχει τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης και την παροχή κατάλληλης και ηλικιακά προσαρμοσμένης μαθησιακής υποστήριξης στα ίδια τα παιδιά, συνδυαστικά με την παροχή ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής στήριξης στις οικογένειες τους.

Η κινητή μονάδα του ΕΛΜΕΠΑ (https://learnconsult.hmu.gr), αποτελούμενη από ειδικευμένους επαγγελματίες μετακινείται σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης κατόπιν ραντεβού, εντοπίζει τη φύση, το βάθος και την έκταση του προβλήματος και καταρτίζει εξατομικευμένο σχέδιο υποστήριξης, με δωρεάν ατομικές συνεδρίες για τα παιδιά και τους γονείς, με στόχο τη σωστή αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών.

"Sponsored links"

Οι εξορμήσεις της κινητής μονάδας του Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο 2022, θα διενεργούνται σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 και θα προσφέρουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

Αξιολόγηση – Διάγνωση, Παιδοψυχιατρική εκτίμηση, Εκπαιδευτική &Λογοθεραπευτική Εκτίμηση και Στήριξη, Στήριξη Γονέων, Παιγνιοθεραπεία, Επαναξιολόγηση

ΔΗΛΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κισσάμου 2822031989 & 2822083105

Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, ΕΛΜΕΠΑ  2810 379516, 379528, 379241

Με αποστολή γραπτού μηνύματος σταEmail. lahers@hmu.grkentrokoinotitaskisamou@gmail.com

Προθεσμία λήξης υποβολής αιτήσεων 10 Σεπτεμβρίου 2022

Φωτογραφία από Michaela από το Pixabay

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://learnconsult.hmu.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live