Κρήτη – ελαιόλαδο: Αισιοδοξία για τιμές πάνω από 3,5 ευρώ το κιλό

Κανένα σχόλιο

Προοπτικές περαιτέρω ανόδου των τιμών ελαιολάδου στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και στη χώρα μας έχουν δημιουργήσει οι διαφαινόμενες απώλειες της παραγωγής στην Ισπανία. Απώλειες που σχετίζονται με τις συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν τον Ιούλιο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στους σχηματισμένους καρπούς.

Το ελληνικό λάδι αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα όπως η κακή διαχείριση του ελαιόκαρπου στα ελαιοτριβεία, ενώ η απειλή του δάκου καραδοκεί καθώς οι καιρικές συνθήκες φέτος ευνόησαν την ανάπτυξή του.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιουργών Νομού Ηρακλείου, Βαγγέλης Πρωτογεράκης, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη εκτιμά ότι η τιμή του λαδιού στην Κρήτη θα κυμανθεί φέτος πάνω από 3,50 ευρώ το κιλό. Τον Αύγουστο, το καλοσυντηρημένο περσινό λάδι πωλείτο από 3,40 – 3,60 ευρώ το κιλό, ενώ φθηνότερα διατίθετο, λάδι δεύτερης ποιότητας με αυξημένη οξύτητα.

"Sponsored links"

Εάν ληφθούν υπ όψην οι περσινές τιμές, φέτος δημιουργείται η αισιοδοξία ότι το λάδι θα διατίθεται γύρω στα 3,60 ευρώ το κιλό.

Οι παράγοντες του χώρου ευελπιστούν ότι η τιμή θα φτάσει ίσως και τα 3,70. Σε ό,τι αφορά στη νέα παραγωγή εκτιμάται ότι θα είναι καλή φέτος και θα αποτελέσει… ευκαιρία για παραγωγούς και ελαιοτριβείς.

Η καρπόδεση χαρακτηρίζεται καλή και παρά το γεγονός πως υπάρχουν προβλήματα ανά περιοχή στην Κρήτη από το δάκο.

ekrit.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live