Κρήτη – ελαιόλαδο: Ενεργοποιείται το παρατηρητήριο – Προσδοκίες για νέα αύξηση στην τιμή

Κανένα σχόλιο

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με το παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου, ένα θέμα που είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες το ράδιο Κρήτη.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μυρωνας Χιλετζακης, δήλωσε ότι έπειτα από επικοινωνία της Ένωσης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) και των τεσσάρων νόμων του νησιού, εξασφαλίστηκε η λίστα με τα ελαιουργεία που λειτουργούν επίσημα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Κρήτη λειτουργούν επίσημα συνολικά 315 ελαιουργεία και πιο συγκεκριμένα 79 στο νομό Ηρακλείου, 78 στο Λασίθι, 65 στο Ρέθυμνο και 93 στα Χανιά. Πέραν όμως από τα επίσημα ελαιουργεία υπάρχουν και τυποποιητές και άλλοι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εμπορία του ελαιολάδου που δεν έχουν όμως ελαιουργείο. Αν κάνεις προσθέσει στον αριθμό των ελαιουργείων που λειτουργούν επίσημα και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, τότε ο αριθμός των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου στην Κρήτη φτάνει τις 400.

"Sponsored links"

Όπως είπε ο κ. Χιλετζακης, μέσα στην εβδομάδα οι ελαιουργοί θα δεχθούν τηλεφώνημα από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών προκειμένου να ξεκινήσει μία δημοσκόπηση και έρευνα αναφορικά με την τιμή του ελαιολάδου στην Κρήτη.

Πόσο αγοράζουν το λάδι, με ποια βάση, τι παροχές προσφέρει το ελαιουργείο και πόσο είναι το ποσοστό παρακράτησης, θα είναι κάποια από τα ερωτήματα ώστε να γνωρίζει ο κάθε παραγωγός που θα θέλει να αλέσει τις ελιές του.

Εμπορική πράξη με 5,10 ευρώ το κιλό!

Την ώρα που η μέση τιμή του ελαιολάδου στην Κρήτη φτάνει τα 4,5 ευρώ, στο νησί βρίσκονται όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, μεσίτες από την Ιταλία που αυτή την περίοδο πραγματοποιούν διερευνητικές προσεγγίσεις με επιχειρηματίες στον τομέα του ελαιολάδου.

Όπως εκτιμά ο κ. Χιλετζακης η τιμή του ελαιολάδου θα ανέβει κι άλλο ενώ όπως αποκάλυψε, το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Λακωνίας θα γίνει εμπορική πράξη, ώστε η βάση της τιμής του ελαιολάδου να ανέβει στα 5,10 ευρώ το κιλό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live