Κρήτη – Ελαιόλαδο: 5 ευρώ το κιλό για το “χρυσάφι” του νησιού – Ελπίδες για εδραίωση της τιμής

Κανένα σχόλιο

“Καλπάζει” η τιμή του Κρητικού ελαιολάδου δίνοντας γερές ανάσες στους ελαιοπαραγωγούς και γεμίζει ελπίδες για το μέλλον του πολύτιμου προιόντος.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες αποδίδουν καρπούς με κυριότερο το παρατηρητήριο τιμών που λειτούργησε η ΕΑΣΗ η οποία ετοιμάζει και δημοπρατήριο αλλά και τις προσπάθειες των Ενώσεων της Κρήτης με τη δημιουργία του Φορέα Ελαιολάδου.

Τώρα λίγο πριν από τις γιορτές στα θετικά νέα για την μεγάλη και ποιοτική παραγωγή του νησιού έρχεται να προστεθεί η καλή τιμή που ποτέ δεν είχαν δει οι παραγωγοί που έχει ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 5 ευρώ.

"Sponsored links"

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνας Χιλετζάκης τόνισε ότι με τη λειτουργία του παρατηρητηρίου τιμών στο οποίο αναγράφονται οι τιμές των δεκάδων ελαιουργείων που λειτουργούν στην Κρήτη φαίνεται ποιοι θέλουν να στηρίξουν τις τιμές και ποιοι όχι.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει συνεταιριστικό ελαιουργείο που αγοράζει 4,80 ευρώ και άλλα μέση τιμή στα 4,50 ευρώ διαφορά που δεν μπορούν να τη δικαιολογήσουν.

Τα συνεταιριστικά ελαιουργεία αγοράζουν σε πολύ καλές τιμές και μάλιστα σήμερα θα πωληθεί λάδι στα 5 ευρώ το κιλό εξαιρετικής οξύτητας 0,3.

Μάλιστα στη Ζάκρο της Σητείας σε διαγωνισμό που έγινε πριν από 2 ημέρες πωλήθηκε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 0,45 οξύτητα ΠΟΠ Σητείας προς 5,16 ευρώ το κιλό.

Ο κ. Χιλετζάκης, τόνισε ότι μόνο μέσα από την συνεργασία θα υπάρχει μέλλον για το λάδι και ότι θα πρέπει ορισμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους για να μπορέσει το Κρητικό ελαιόλαδο να εισχωρήσει στις αγορές.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην Ταυλάνδη η Διευθύνουσα Σύμβουλος του φορέα προώθησης του Κρητικού ελαιολάδου κ. Θεανώ Βρέντζου μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων για την προώθηση των αγροτικών προιόντων μεταξύ των οποίων και το Κρητικό ελαιόλαδο.

Ο κ. Χιλετζάκης εκτίμησε ότι η τιμή θα ανέβει κι άλλο και αναφέρθηκε στην προσπάθεια Ιταλών και Ισπανών που βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Κρήτη να ρίξουν τις τιμές.

Τέλος επεσήμανε και το σημαντικό ρόλο που θα παίξει εκτός το παρατηρητήριο τιμών και το δημοπρατήριο που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τις επόμενες ημέρες.

ekriti.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live