Κρήτη: Ελλείψεις σε λάδι και αλεύρι αν συνεχιστεί ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας

Κανένα σχόλιο

Φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών έχουν βάλει οι ανατιμήσεις σε ενέργεια, πρώτες ύλες και βασικά αγαθά. Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί κατά πόσο θα επηρεάσει την εικόνα των ανατιμήσεων στη χώρα μας η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Ζούμε από τον Αύγουστο μια αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική βασικών προϊόντων. Υπάρχει αύξηση κόστους σε σχεδόν όλα τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ η οποία εκτιμώ ότι θα διαρκέσει μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτη”, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logistics Νεκτάριος Κανακαράκης.

“Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει επηρεάσει – τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα – περισσότερο τις ανατιμήσεις των αγαθών , ενώ έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια που αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι”, πρόσθεσε ο κος Κανακαράκης.

"Sponsored links"

“Αν αυτή η κρίση συνεχιστεί για αρκετό διάστημα το σκηνικό θα αλλάξει και οι επιπτώσεις θα είναι οδυνηρές”, εκτίμησε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logistics, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι το κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί για την ώρα.

Το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τα σιτηρά αποτελούν τις πρώτες ύλες που πιθανόν να λείψουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, εάν η κρίση διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η παραγωγή τους γίνεται κατά 30% στη Ρωσία.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία λόγω της Ουκρανικής κρίσης, ο κος Κανακαράκης εξήγησε ότι οι Γάλλοι είναι καθησυχασμένοι, ενώ στη Γερμανία επικρατεί μια αναστάτωση λόγω του γεγονότος ότι οι Γερμανοί δεν σκέφτονται πια τη Ρωσία ως βασικό αγοραστή του στο θέμα του φυσικού αερίου, αλλά προσανατολίζονται στη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα την Αλγερία.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός όπως αποκάλυψε ο κ. Κανακαράκης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους προμήθειας φυσικού αερίου.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live