15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Επιστολή στον πρωθυπουργό από μηχανικούς για την εκτός σχεδίου δόμηση

Ημερομηνία:

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους αρμόδιους υπουργούς για την απαγόρευση εκτός σχεδίου δόμησης σε ιδιοκτησίες μικρότερες των 4 στρεμμάτων, υπογράφουν 106 μηχανικοί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι από τα Χανιά.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι άκαιρη και χωρίς κανένα περιβαλλοντικό ή πολεοδομικό όφελος, θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στην αγωνιώδη προσπάθεια των πολιτών να διαφυλάξουν τις περιουσίες και τα εισοδήματά τους, αλλά και μία καταστροφική εξέλιξη στην οικονομική ανάπτυξη της ενδοχώρας ανά την Ελληνική επικράτεια.

Οι μηχανικοί στην επιστολή υποστηρίζουν ότι επιλέγεται ο «ξαφνικός θάνατος» σε εκατομμύρια ιδιοκτησίες και αξίες γης, οδηγώντας σε μαρασμό την ενδοχώρα και κατ’ επέκταση σε συρρίκνωση της Εθνικής οικονομίας.

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι η επιστολή δεν προέρχεται από το Τ.Ε.Ε., ούτε από τους οργανωμένους Κλαδικούς Συλλόγους, «είναι μια αυθόρμητη ενέργεια μάχιμων μηχανικών για αυτόν τον παραλογισμό που φαίνεται ότι οδεύουμε…».

Διαβάστε την επιστολή:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ