26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Κρήτη – ευρωεκλογές 2024: Στους Δήμους οι εκλογικοί σάκοι – Τα εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς

Ημερομηνία:

Δύο 24ωρα απομένουν για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και στην Περιφέρεια Κρήτης, όλα είναι έτοιμα καθώς οι εκλογικοί σάκοι παραλαμβάνονται σήμερα από τους Δήμους για να παραδοθούν στην συνέχεια στους εκλογικούς αντιπροσώπους οι οποίοι με τη σειρά τους θα διανήμουν στα εκλογικά τμήματα.

Οι σάκοι περιέχουν ψηφοδέλτια, τα πρακτικά που θα καταχωρηθούν οι ψήφοι και αναλώσιμο υλικό ενώ οι Δήμοι θα παραλάβουν και τα τάμπλετς.

Εκλογικοί Σάκοι

(Στο φουλ οι μηχανές της Περιφέρειας για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών)

Σύμφωνα με την Διευθύντρια Εσωτερικών Λειτουργιών της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη, στην Περιφέρεια Κρήτης θα λειτουργήσουν 1140 Ε.Τ. ενώ ο αριθμός των ψηφοφόρων ανέρχεται στις 557.995.

Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα είναι αυτά της ΠΕ Ηρακλείου τα οποία είναι 484 όπως και οι εκλογείς οι οποίοι αγγίζουν τις 264.353 άτομα.

Εκλογικοί Σάκοι

(Οι εκλογικοί σάκοι φεύγουν για τους Δήμους)

Μεγάλη η πίεση για να είναι όλα έτοιμα και στον Δήμο Ηρακλείου όπου τα τα εκλογικά τμήματα είναι 212 κι ένα ειδικό ΕΤ.- αυτό των κλειστών φυλακών της Ν. Αλικαρνασού.

Να σημειωθεί ότι όσοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου και δεν έχουν παραλάβει τον φάκελο επιστροφής μέχρι σήμερα  στις 17.00 μ.μ έχει προβλεφθεί ότι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μετά τις 11.00 το πρωί της Κυριακής στα Ε.Τ που είναι εγγεγραμμένοι.

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ