18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου και λογιστής ξάφριζαν ανυποψίαστους πολίτες

Ημερομηνία:

Μία απίστευτη ιστορία απάτης και ληστείας ανακαλύφθηκε στην Κρήτη από τους αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας.

Συμμορία τεσσάρων ατόμων στην Κρήτη φαίνεται πως έψαχνε ευφάνταστους τρόπους προκειμένου να εξαπατήσει και κλέψει υποψήφια θύματά του. Πρόκειται για μία συμμορία τεσσάρων ατόμων, η οποία ξάφριζε τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλάζοντας τον αριθμό της κάρτας sim των θυμάτων.

Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας λογιστής και ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου.

Πώς δρούσε η συμμορία

Οι φερόμενοι ως δράστες έπαιρναν τα προσωπικά στοιχεία από διάφορους πελάτες, αλλά και τους λογαριασμούς τραπέζης που είχαν δηλώσει και με πλαστές εξουσιοδοτήσεις άνοιγαν και άλλαζαν την κάρτα sim από τα κινητά των υποψήφιων θυμάτων εν αγνοία τους.

Έτσι είχαν άμεση πρόσβαση σε σημαντικούς και απόρρητους κωδικούς και εύκολα έμπαιναν σε λογαριασμούς και τους ξάφριζαν.

Συνολικά, κατάφεραν να αποσπάσουν 124.000 ευρώ από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους, ενώ η δράση τους λάμβανε χώρα στην Κρήτη. Εκεί μάλιστα γινόταν αι η αλλαγή της κάρτας sim από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας, σε μία ταυτόχρονη επιχείρηση, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Την υπόθεση εξιχνίασε η Ασφάλεια Ηρακλείου και ήδη προφυλακίστηκε ένας 48χρονος που δεν έχει τελειώσει ούτε το… Δημοτικό, αλλά εμφανιζόταν ως διαχειριστής σε 49 εταιρείες! Ο 48χρονος απολογήθηκε την Δευτέρα στον ανακριτή Πρωτοδικών Ηρακλείου και παραδέχθηκε ότι επί δύο μήνες ζούσε ως άστεγος στην Ομόνοια, όπου τον προσέγγισε ένας λογιστής και του ζήτησε να εμφανίζεται ως «διαχειριστής» των ανύπαρκτων εταιρειών με «μισθό» 150 ευρώ το μήνα!

Στον ανακριτή απολογήθηκαν άλλοι τέσσερις που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα και τον Πειραιά και αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε εγγύηση 15.000 και 5.000 ευρώ. Ένας ακόμη συνελήφθη στο Ηράκλειο και επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...