Κρήτη: Κίνδυνος να “παγώσουν” δημόσια έργα – Στα “κάγκελα” οι εργολήπτες

Κανένα σχόλιο

Στα «κάγκελα» οι εργολήπτες που εκτελούν έργα σε Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου καθώς έχει προκληθεί σοβαρή εμπλοκή στη ροή της χρηματοδότησης για διαφορετικούς λόγους.

Όπως προκύπτει στην Περιφέρεια Κρήτης καταγράφεται καθυστέρηση στις πληρωμές των έργων με ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ στο Δήμο Ηρακλείου δεν προχωρά η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να πληρωθούν οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί.

Με δηλώσεις της στο «Ράδιο Κρήτη» η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων κ. Ανδρούλα Σουρουλλά εξηγεί ότι εδώ και τρεις μήνες υπάρχουν έργα της Περιφέρειας που αφορούν κυρίως σε συντηρήσεις οδικών δικτύων που δεν χρηματοδοτούνται με ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί βαρύ οικονομικό πλήγμα στον κλάδο.

"Sponsored links"

Αντίστοιχα στο Δήμο Ηρακλείου η κ. Σουρουλλά εξηγεί ότι αν και υπάρχουν χρήματα στο δημοτικό ταμείο δεν προχωρά η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού για να τροφοδοτηθούν οι κωδικοί με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι εργολήπτες.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εκρηκτικές εσωτερικές πιέσεις στους εργολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις επιταγές τους και πολλοί από αυτούς σκέφτονται να «παγώσουν» τα έργα.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live