23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη – καιρός: Πότε θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα – Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

Ημερομηνία:

Σε χειμωνιάτικο σκηνικό μπήκε η Κρήτη, έστω και καθυστερημένα, ενώ ο Φεβρουάριος έφερε τα πρώτα χιόνια στο νησί. Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας έδωσε την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο, με τις χαμηλές θεμοκρασίες να διατηρούνται ενώ χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα αναμένονται την Κυριακή.

Σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα διατηρηθούν γενικά καλές καιρικές συνθήκες και “καθαρό” καιρό και ηλιοφάνεια με τους δυτικούς ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτανουν τους 16 βαθμούς κυρίως στα νότια του νησιύ.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και ενισχύονται από το μεσημέρι, ενώ αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά και στην ενδοχώρα θα κυμανθούν από 5-10 βαθμούς Κελσίου και στις νότιες περιοχές θα φτάσουν τους 16.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου αρχικά θα πνέουν δυτικοί άνεμοι οι οποίοι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν από το απόγευμα σε 5-7 μποφόρ. Το ψυχρό ρεύμα θα κυριαρχήσει από το βράδυ προς τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά σε υψόμετρο πάνω από τα 1.200 μέτρα, σταδιακά όμως θα “κατεβούν” και σε πιο χαμηλές περιοχές, μάλιστα όπως είπε ο κ. Λέκκας, τα δεδομένα δείχνουν χιονόπτωση στα 600 μέτρα ίσως και χαμηλότερα. Παράλληλα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...