21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη – καιρός: “Tυπική διέλευση ενός βαρομετρικού συστήματος” λέει ο Μ. Λέκκας για το πέρασμα της κακοκαιρίας “EVA” από το νησί

Ημερομηνία:

Για μια τυπική διέλευση ενός βαρομετρικού συστήματος έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, αναφερόμενος στο πέρασμα της κακοκαιρίας ΕVA από την Κρήτη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι το νησί μας θα επηρεαστεί από τα καιρικά φαινόμενα το πρωί της ερχόμενης Κυριακής με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Αναλυτικότερα και σε ότι αφορά στην πρόγνωση του καιρού, ο κ. Λέκκας είπε:

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί ήπιος ως το τέλος της ημέρας με νοτιάδες 2-4 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα εξασθενήσουν περαιτέρω.

Γύρω στους 24 με 25 βαθμούς θα κυμανθεί η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας

Αύριο Σάββατο οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στις βόρειες περιοχές της Κρήτης ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο οι ελάχιστες τιμές της θα πέσουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Την Κυριακή η ουρά του βαρομετρικού συστήματος θα επηρεάσει την Κρήτη αρχικά από τις νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές και αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειότερα και πιο ανατολικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας “EVA” θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων, κυρίως τοπικού χαρακτήρα.

Η διέλευση του βαρομετρικού από την Κρήτη, θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Κυριακής με σταδιακή εξασθένηση των νοτιάδων οι οποίοι θα στραφούν αργότερα σε δυτικούς με ένταση κάτω των 5 μποφόρ.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα κυμανθεί στα βόρεια γύρω στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο ξεκίνημα τώρα της ερχόμενης εβδομάδας θα επανέλθουν οι βοριάδες καθώς θα επικρατήσει μια ψυχρότερη αέρια μάζα . Παράλληλα – σύμφωνα με την πρόβλεψη – ευνοούνται οι ήπιες βροχές κυρίως στον βόρειο τομέα του νησιού, ενώ την Τρίτη το σκηνικό θ’ αλλάξει και πάλι, αφού ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και θα διατηρηθεί καλός και τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...