Κρήτη – καταγγελίες: Αρνητές ιερείς ζητούν από πιστούς να βγάλουν τη μάσκα!

Κανένα σχόλιο

Πολλές καταγγελίες για τη συμπεριφορά ιερέων, που ζητούν από τους πιστούς να βγάλουν τη μάσκα για να τους μεταλάβουν, ή ακόμα και να μπουν μέσα στον ιερό ναό, κατά παράβαση των αποφάσεων της Εκκλησίας της Κρήτης που τάχθηκε με την άποψη της επιστήμης, έφτασαν στο “Ράδιο Κρήτη” που ανέδειξε το θέμα μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Εκκλησία της Κρήτης πάντα καλεί τους κληρικούς της να συντάσσονται με τα μέτρα που ανακοινώνουν οι επιστήμονες ενώ χθες, όπως είπε, εστάλη και η νέα εγκύκλιος.

“Η μάσκα εντός του ναού είναι απαραίτητη, την αφαιρούν μόνον για να κοινωνήσουν. Όλα τα άλλα είναι ερμηνείες του καθενός που δρα αυτόβουλα. Απαραίτητες επίσης και οι αποστάσεις… Οι πιστοί επίσης πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αποτέλεσμα rapid test. Πέραν του θέματος της υγείας που φυσικά είναι πρώτο, σε περίπτωση ελέγχου θα επιβαρυνθεί ο πιστός και φυσικά και ο ναός”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελος.

"Sponsored links"

Πρόσθεσε δε ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν είτε ιερείς, είτε ψάλτες, είτε κκλησιαστικοί σύμβουλοι.

“Υπήρξαν περιπτώσεις κληρικών που το ξέχασαν ή το αμέλησαν κι επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από την Εκκλησία”, σημείωσε με νόημα ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης και κάλεσε όσους πιστούς διαπιστώνουν συμπεριφορές τέτοιες, να το αναφέρουν στην Αρχιεπισκοπή και στον ίδιο προσωπικά, αλλά με στοιχεία.

Δήλωσε μάλιστα ότι κατά το παρελθόν, αντικαταστάθηκαν ιερείς που είχαν συμπεριφορά διαφορετική από αυτή της Εκκλησίας της Κρήτης. “Τα χέρια μας να είναι καθαρά όταν προσφέρουμε τη Θεία Λειτουργία, να μην υπάρχει σκιά ότι εξαιτίας μας ένας συνάνθρωπός μας έφυγε από τη ζωή”, είπε με νόημα…

Ελένη Μπουρμά

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live