Κρήτη: Κοπάδι προβάτων μπήκε σε χωράφι και κατέστρεψε καλλιέργεια πεπονιών

Κανένα σχόλιο

Σε 15.000 ευρώ περίπου εκτιμά κατ’ αρχήν η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου την καταστροφή καλλιέργειας πεπονιών, σε έκταση τεσσάρων περίπου στρεμμάτων, την οποία διατηρούσε αγρότης στη θέση «Βλαχαντώνης», που ανήκει στην περιοχή Σισίου, κοντά στα Μάλια.

Η καλλιέργεια, σύμφωνα με το anatolh.com παρ’ ότι περιφραγμένη, καταστράφηκε από την εισβολή στην καλλιεργούμενη έκταση ανεπιτήρητου κοπαδιού προβάτων τα οποία έφαγαν τα φυτά με τα πεπόνια, πριν αυτά προλάβουν να ωριμάσουν για να τα κόψει και να τα διαθέσει στην αγορά ο καλλιεργητής. Η καταστροφή της φυτείας ήταν ολοκληρωτική, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από την καλλιέργεια.

Ο αγρότης είδε το κοπάδι μέσα στην καλλιέργειά του να καταστρέφει τον κόπο και το εισόδημα το οποίο υπολόγισε να αποκομίσει από τη φυτεία πεπονιών. Μάλιστα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τα κατέθεσε στη Δασική Υπηρεσία η οποία διενεργεί προανάκριση προκειμένου να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του ανεπιτήρητου κοπαδιού.

"Sponsored links"

Με εντολή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου Εμμ. Κουδουμά θα κληθούν να καταθέσουν οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται πλησίον της θέσης, όπου προκλήθηκε η αγροζημία.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live