15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: «Μαύρα» Χριστούγεννα για χιλιάδες αγρότες – Πόσοι μένουν εκτός επιδοτήσεων

Ημερομηνία:

Περίπου 4.000 σε σύνολο 20.000 αγροτών έμειναν απλήρωτοι, ενώ στην δεύτερη καταβολή εκτιμάται να μείνουν εκτός 1.000 ακόμη παραγωγοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρο Γαβαλά

Χιλιάδες αγρότες στην Κρήτη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός επιδοτήσεων, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για τη διόρθωση των όποιων λαθών, με τη σχετική διαδικασία, ωστόσο, να προχωρά με ρυθμούς χελώνας, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των αγροτών του νησιού.

«Από τους 20.000 παραγωγούς στην Ένωση Ηρακλείου, οι 4.000 έμειναν απλήρωτοι, ενώ στην δεύτερη πληρωμή, εκτιμάται ότι θα μείνουν εκτός 1.000 παραγωγοί», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και προσθέτει: «Ευελπιστούμε πως το αρμόδιο υπουργείο θα προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την πληρωμή των συγκεκριμένων αγροτών, ώστε να μπορέσει ο αγροτικός κόσμος να παραμείνει στην ύπαιθρο και να παράγει προϊόντα».

Την ίδια στιγμή, ηια τη χειρότερη πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης των τελευταίων ετών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη να εξαπολύει τα βέλη του εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας ότι έχει τεράστια η ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καλώντας την, να αναθεωρήσει τις απόψεις της, ώστε οι επιδοτήσεις να πληρωθούν με τις κείμενες διατάξεις των προηγούμενων χρόνων.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ