Κρήτη: Μεγάλη διασπορά του ιού και πολύ μεγάλος αριθμός φορέων του μεταλλαγμένου στελέχους

Κανένα σχόλιο

Μεγάλη διασπορά του ιού και πολύ μεγάλο αριθμό φορέων του μεταλλαγμένου στελέχους διαπιστώνεται στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την ανάλυση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη και του Δρ. Σπύρου Καρακίτσιου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Αναφορικά με την Κρήτη, Ηράκλειο και Χανιά φαίνεται ότι θα παραμείνουν στις κόκκινες περιοχές ίσως και έως τα μέσα του Μαΐου. Στον αντίποδα, στο Ρέθυμνο διαγράφεται πορεία αποκλιμάκωσης ενώ στο Λασίθι παρατηρούνται μεν έντονες διακυμάνσεις οι οποίες ωστόσο δεν δείχνουν “αρκετές” για να χαρακτηριστεί η περιοχή κόκκινη.

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές, στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν την Δευτέρα 28 κρούσματα παρατηρείται μείωση σε σχέση με το Σάββατο. Λόγω των έντονων διακυμάνσεων που σημειώνονται στην πορεία της πανδημίας ως αποτέλεσμα του πολύ μεγάλου αριθμού φορέων του μεταλλαγμένου στελέχους Β.1.1.7, το Ηράκλειο έχει μεγάλη διασπορά του ιού και αυτή η δυναμική σίγουρα θα καθυστερήσει τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως κόκκινη ίσως και μέχρι το πρώτο 15θήμερο του Μαΐου.

"Sponsored links"

Στα Χανιά με 24 κρούσματα έχουμε αύξηση σε σχέση με το Σάββατο και υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις που δυσχεραίνουν τη συστηματική αποκλιμάκωση. Και τα Χανιά θα παραμείνουν ανάμεσα στις κόκκινες περιοχές και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 10 κρούσματα, στο οποίο η έντονα ανοδική τάση της προηγούμενης εβδομάδας, έχει περιέλθει σε πορεία ισχυρής αποκλιμάκωσης που έχει φέρει την περιοχή κοντά στο όριο του αποχαρακτηρισμού ως κόκκινη.

Στο Λασίθι παρατηρείται μείωση σε σχέση με το Σάββατο καθώς εντοπίστηκαν 4 κρούσματα και παρατηρούνται έντονες διακυμάνσεις οι οποίες όμως διατηρούνται κάτω από το όριο της κόκκινης περιοχής.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live