Κρήτη: Μεγάλη πτώση στην παραγωγή τσικουδιάς

Κανένα σχόλιο

Μεγάλη είναι η πτώση που παρατηρείται στην παραγωγή τσικουδιάς φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σε επίπεδο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο των Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών νομού Ηρακλείου, Στάθη Φραγκιαδάκη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, πέρσι παρήχθησαν 330 τόνοι τσικουδιάς στο νομό Ηρακλείου ενώ εκδόθηκαν 5.150 άδειες απόσταξης.

Φέτος, όπως σημειώνει, παρήχθησαν περίπου 270 τόνοι τσικουδιάς, 50 δηλαδή λιγότεροι σε σχέση με πέρσι ενώ εκδόθηκαν 3.600 άδειες απόσταξης.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον κλάδο των αποσταγματοποιών, εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο είναι η μικροπαραγωγοί ενώ ως προς την κύρια αιτία για να μειωθεί η παραγωγή τσικουδιάς στην Κρήτη, οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η φορολόγηση στα καζάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μία 48ωρη άδεια όπως σχολίασε ο κ. Φραγκιαδάκης χρειάζονται υπερδιπλάσια και υπερτριπλάσια χρήματα σε σχέση με πριν.

Τέλος ένας επίσης σημαντικός παράγοντας που οδήγησε στη μείωση παραγωγής τσοκουδιάς ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν στα αμπέλια λόγω των καιρικών συνθηκών.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live