Κρήτη: Με το φάκελο ανά χείρας ξανά οι ελαιοπαραγωγοί – Κίνδυνος για τις επιδοτήσεις

Κανένα σχόλιο

Στο “αέρα” βρίσκεται μέχρι σήμερα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των ελαιοπαραγωγών για να πληρωθούν τη φετινή επιδότηση καθώς ακόμη δεν άνοιξε το νέο σύστημα ΟΣΔΕ που το έχει αναλάβει νέα εταιρία που επέλεξε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πλατφόρμα με πολλά σφάλματα

Και ενώ από τις 5 Μαίου έπρεπε να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις και η προθεσμία λήγει 15 μήνα σίγουρο θεωρούν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων την παράταση που μπορεί να φτάσει και μέχρι το καλοκαίρι, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΚΥΔ είναι σε αναμονή.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνα Χιλετζάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη εάν δεν επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα τότε χιλιάδες αγρότες κινδυνεύουν να μην πληρωθούν την φετινή επιδότηση.

Ο κ. Χιλετζάκης έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι το σύστημα στο gov.gr δεν μπορεί να οριστικοποιήσει αιτήσεις αγροτών με τις υπηρεσίες της ΕΑΣΗ που ασχολούνται με το κομμάτι των επιδοτήσεων να έχει εντοπίσει 121 σημεία που χρήσουν διορθώσεις.

Οι παραγωγοί ξανά με φάκελο στο χέρι

Καταρχάς επεσήμανε δεν υπάρχουν στο σύστημα όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά των αγροτών που υπάρχουν στα συστήματα της ΕΑΣΗ για να αντληθούν απευθείας με αποτέλεσμα να χρειαστεί οι παραγωγοί να ξαναπροσκομίσουν δελτία ταυτότητας τραπεζικά βιβλιάρια κλπ για να μπορέσουν να οριστικοποιήσουν την αίτηση και αν αυτό δεν γίνει δεν θα πληρωθούν. Επίσης δεν υπάρχουν στο σύστημα οι χάρτες με τις καλλιέργειες.

Αδύνατη η διασταύρωση στοιχείων

Άλλο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα είναι ο ΑΤΑΚ και είναι αδύνατο να γίνει διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και την ανησυχία που υπάρχει στα κέντρα υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ) το υπουργείο υπόσχεται λύσεις ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης αφού εάν δεν γίνουν παρεμβάσεις ακόμη και τα πρόδηλα σφάλματα δεν θα μπορούν να διορθωθούν.

“Το 2022 είναι χρονιά γέφυρα για την επόμενη προγραμματική περίοδο και αυτοί οι πειραματισμοί δεν έπρεπε να γίνουν φέτος” κατέληξε ο κ.Χιλετζάκης

ekriti.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live