Κρήτη: Νέα αδικία εις βάρος των αγροτών του νησιού – Μένουν εκτός από τα σχέδια βελτίωσης

Κανένα σχόλιο

Για μεγάλη αδικία της Κρήτης αναφορικά με τα σχέδια βελτίωσης που έχουν να κάνουν με τους νέους αγρότες έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνας Χιλετζάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόγραμμα χρηματοδότησης εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων και στήριξης νέων αγροτικών επενδύσεων.

Ωστόσο διαπιστώνει ότι υπάρχει μια μεγάλη αδικία όσον αφορά τα κριτήρια που αφορούν το νησί μας με αποτέλεσμα να μένουν εκτός χιλιάδες αγρότες.

"Sponsored links"

Ο κ. Χιλετζάκης εξήγησε ότι ενώ το 2022 η τυπική απόδοση έδινε 188,2 ευρώ ανά στρέμμα, το 2023 στο νησί μας, σε αντίθεση με άλλες περιοχές η φυτική απόδοση έπεσε στα 172,24 ευρώ με αποτέλεσμα να τα 64 στρέμματα ελιές που αναφέρονται ως η έκταση που δίνει 12.000 ευρώ που είναι και το όριο να πέσει στα 11.023.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να καταθέσουν φάκελο εφόσον δεν πιάνουν το όριο.

“Πρόκειται, για μια μεγάλη αδικία που δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι” διαμήνυσε ο κ. Χιλετζάκης, προαναγγέλοντας την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης προκειμένου να του εκθέσουν το μεγάλο πρόβλημα για το νησί.

Δε μπορεί η Κρήτη με λιγότερα μεν ελαιόδεντρα σε σχέση με τη Μεσσηνία να παράγει περισσότερο και ποιοτικότερο λάδι και την ίδια ώρα η μοριοδότηση να είναι για την Κρήτη 73 μόρια και στη Θεσσαλονίκη 50. “Αυτό που συμβαίνει αδικεί το νησί μας και πρέπει να βρεθεί λύση” κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ

Επιλέξιμες επενδύσεις

Μεταξύ των επιλέξιμων σχεδίων, συμπεριλαμβάνονται εκτός των άλλων:

Η ίδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός γεωργικών κτηρίων, αλλά και κατασκευών

Η αγορά, μεταφορά και η εγκατάσταση νέου μηχανολογικού και όχι μόνον εξοπλισμού

Η αγορά, μεταφορά και η εγκατάσταση πολυετών φυτειών (δέντρων), αλλά και η περίφραξή τους και η αγορά γης

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live