Κρήτη: Ξεμένουμε από … αυγά – Ποια άλλα προϊόντα είναι σε έλλειψη

Κανένα σχόλιο

Καμπανάκι κινδύνου από τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ανατολικής Κρήτης, Αλέκο Στεφανάκη, μέσω του “Ράδιο Κρήτη” και της εκπομπής του Μανώλη Αργυράκη, αναφορικά με τις μειώσεις που ήδη καταγράφονται στην τοπική αγορά σε αυγά, κοτόπουλα και κρέας και μάλιστα στην “καρδιά” της τουριστικής σεζόν, εξαιτίας της κατακόρυφης ανόδου του κόστους παραγωγής και του ενεργειακού ράλι!

Ο κ. Στεφανάκης τόνισε ότι οι τοπικές επιχειρήσεις καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να υπάρχει αυτάρκεια σε προϊόντα λόγω και του τουρισμού, ωστόσο, συναντούν δυσκολίες ακόμα και στο αυγό, παρά στην αύξηση της δυναμικότητας από τις τοπικές επιχειρήσεις!

“Δεν τοποθετούνται πλέον κότες. Το κόστος της τροφής είναι απαγορευτικό και πολλοί το σκέφτονται. Η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει στην “καρδιά” του τουρισμού! Ζούμε στη φάση της υστέρησης, ενώ η Ευρώπη έχει ήδη πρόβλημα”, επισήμανε ο κ. Στεφανάκης, ενώ προέτρεψε όλους να ξαναγκαλιάσουν τη γη.

"Sponsored links"

“Δυστυχώς, εγκαταλείψαμε την οικόσιτη πτηνοτροφία μας.Υπάρχει επάρκεια στο κοτόπουλο αλλά υπάρχει ανταγωνισμός ενώ την ίδια ώρα, στις γύρω χώρες έχει εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή του φθηνού λευκού κρέατος. Μάλιστα, στη Βουλγαρία η τιμή διπλασιάστηκε κι έφτασε στα 8 ευρώ με μισθούς εξαιρετικά χαμηλούς”, όπως είπε.

Ο κ. Στεφανάκης τόνισε ακόμη πως σε ό,τι αφορά στο κρέας, καταγράφεται μείωση 37% στην παραγόμενη ποσότητα του χοιρινού, για παράδειγμα στη Γερμανία.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επισιτιστική κρίση που έφτασε και στη γειτονιά μας! Όπως σημείωσε, η Ευρώπη μπορεί να μην πεινάσει, αλλά θα είναι πολύ ακριβά τα προϊόντα…

“Η διαχείριση της κατάστασης είναι στον “αυτόματο πιλότο”! Ενημερώσαμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δυστυχώς αναλώνονται στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων”, τόνισε.’

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live