13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Κρήτη: Ξυλοδαρμός μαθήτριας από συμμαθήτριές της ενώ τραβούσαν βίντεο

Ημερομηνία:

Ένα ακόμη επεισόδιο ενδοσχολικής βίας εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, όπου, μετά το τέλος σχολικής εκδρομής, τρεις ανήλικες μαθήτριες γυμνασίου φέρονται να χτύπησαν 14χρονη μαθήτρια, ενώ μία εξ’ αυτών κατηγορείται ότι απαθανάτισε το σκηνικό σε βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, συνέβη χθες το απόγευμα στο πάρκο του “Ευκάλυπτου”, στο Κομμένο Μπεντένι, μετά το τέλος σχολικής εκδρομής.

Όπως κατήγγειλε η 14χρονη μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου και η μητέρα της στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα, τρεις μαθήτριες από το ίδιο σχολείο, μια 12χρονη και δύο 13χρονες, μετά από φραστικό επεισόδιο, την εξύβρισαν, την απείλησαν και την χτύπησαν με τα χέρια τους, προκαλώντας της σωματικές βλάβες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μία 13χρονη εκ των τριών ανήλικων μαθητριών τραβούσε βίντεο τον ξυλοδαρμό της 14χρονης.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν οι τρεις μαθήτριες για σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων αλλά και τρεις γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Με απόφαση εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

neakriti.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ