15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Οι γονείς του Κώστα Κατσούλη από θύματα, βρέθηκαν κατηγορούμενοι!

Ημερομηνία:

Του Μάριου Διονέλλη

Στα δικαστήρια με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης οδηγούνται οι 80χρονοι γονείς του Κώστα Κατσούλη από τον ιατροδικαστή Αθηνών, Νίκο Καλογρηά, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του παιδιού τους, τον Σεπτέμβριο του 2014, έπειτα από ποδοσφαιρικό αγώνα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι δύο ηλικιωμένοι θα καθίσουν την Πέμπτη στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αφού ο ιατροδικαστής (και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιατροδικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης) τους κατηγορεί ότι επιχείρησαν να τον συκοφαντήσουν αμφισβητώντας τα ευρήματα της νεκροψίας και την ιατροδικαστική του έκθεση.

Οι δύο ηλικιωμένοι είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών βασιζόμενοι σε πραγματογνωμοσύνες που ανέτρεπαν πλήρως τα ευρήματα της επίσημης ιατροδικαστικής έκθεσης και κυρίως τον ισχυρισμό ότι δεν βρέθηκαν τραύματα στο κεφάλι του παιδιού τους.

Στα τρία δικαστήρια που έχουν γίνει για τη συγκεκριμένη δολοφονία έχει επιχειρηθεί να αποδοθεί ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη σε παθολογικά αίτια και οι δύο γονείς του 46χρονου φιλάθλου δίνουν επί 8 χρόνια έναν τιτάνιο αγώνα για την αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών. Ο Κώστας Κατσούλης, φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς, έπεσε θύμα άγριας και συντονισμένης επίθεσης περίπου 40 οπαδών του Ηροδότου στις 14.9.2014 στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια αγώνα των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Μεταφέρθηκε σε βαριά κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και από εκεί με αεροδιακομιδή στο 401, όπου και ξεψύχησε ύστερα από δεκαπέντε ημέρες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτυπήθηκε με μένος στο σώμα και στο κεφάλι από άτομα που έφεραν σιδηρογροθιές αλλά και με γυμνά χέρια, όπως επίσης και με έναν μεταλλικό κάδο που υπήρχε στις εξέδρες. Ωστόσο στα τρία δικαστήρια δεν εμφανίστηκαν ποτέ οι φωτογραφίες από τη νεκροψία-νεκτροτομή και δεν περιελήφθησαν στον φάκελο της δικογραφίας.

Τελικά για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη καταδικάστηκαν τρία άτομα σε ποινές 7 και 6,5 ετών με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και αφού, με βάση ιατρικές και ιατροδικαστικές γνωματεύσεις, η κατηγορία μετατράπηκε από «ανθρωποκτονία με πρόθεση» σε «βαριά σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη».

Σήμερα οι γονείς του Κατσούλη βρίσκονται στη θέση του κατηγορούμενου επειδή προσπάθησαν να αναζητήσουν την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού τους.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ