22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Ημερομηνία:

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες, δεν θα πέσει πολύ, έκανε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδας Μιχάλης Καμπιτάκης.

Οπως είπε, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για αγορά ελαιολάδου από την Κρήτη, και το λάδι πουλήθηκε πρόσφατα σε τιμές από 6,70- έως 7,50 ευρώ το κιλό.

Μέσα στο καλοκαίρι δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον, τόνισε ο κ. Καμπιτάκης, εξαιτίας των πληροφοριών για παραγωγή μαμούθ από την Ισπανία έως 1.400.000 τόνους ελαιολάδου. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισπανική παραγωγή δεν θα ξεπεράσει το 1 εκατ. τόνους.

Οπως είπε, το προϊόν της Κρήτης φέτος αναμένεται να είναι υψηλής ποιότητας, καθώς ο δάκος λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, δεν έπληξε τις ελιές.

Ωστόσο “αγκάθι” παραμένει η ανομβρία, καθώς διανύουμε τον δεύτερο χρόνο με έλλειψη βροχών. Αν βρέξει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, υπογράμμισε ο κ. Καμπιτάκης.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της...